Reumatske bolesti – Matrix kapsule
 

Kako pobediti reumu?

 

Reč „Reuma” potiče iz grčkog jezika, a znači – strujanje. Mnogi bolovi se često nazivaju istim imenom – reuma. Milioni ljudi širom sveta pate od neke vrste reumatskih oboljenja. Reumatske bolesti uglavnom napadaju zglobove, tetive, ligamente, kosti, mišiće, a neke zahvataju i unutrašnje organe. Većina reumatskih oboljenja je autoimuna, odnosno nastaje kada imuni sistem, koji u normalnim uslovima brani organizam od štetnih uticaja sredine, počne da napada sopstvene ćelije.


Uzroci bolesti uglavnom nisu poznati i na njih se ne može delovati direktno, ali se bolesti mogu držati pod kontrolom i pravilnom terapijom se pacijentu može olakšati život.

 

Reumatske bolesti nalaze se na prvom mestu po učestalosti među masovnim nezaraznim bolestima i obuhvataju veliki broj različitih zapaljenskih i degenerativnih oboljenja. Učestalost obolevanja sve je veća u poslednjim decenijama, tako da se procenjuje da od nekog od hroničnih reumatskih artritisa u Srbiji boluje oko 70 000 ljudi.

Bol je redovan znak svih reumatskih bolesti i kao takav, veoma kompleksan i subjektivan fenomen, te ga je često teško definisati, meriti i objasniti. Bol lociran u području zgloba sa velikom verovatnoćom upozorava da je izvorište u zglobu. Lokalizacija bola između dva susedna zgloba upućuje na afekciju kosti, mišića ili preneseni bol. Bol koji potiče iz duboko smeštenih struktura uvek je manje ograničen nego bol koji potiče iz lezija površinskih tkiva. Difuzno prisutan bol upućuje više na funkcijske poremećaje nego na organsku reumatsku bolest. Izuzetno jak bol razvijen samo na jednom zglobu upozorava na urički artritis, a istovremena pojava bola na više zglobova – na reumatoidni artritis. Karakter bola je takođe važan u dijagnostici i diferencijalnoj dijagnozi. Bol možemo opisati kao opšti ili lokalizovan, slab, jak, tup, oštar, žareći, ili kao pritisak/rezanje. Sve navedeno upućuje na promene u zglobu, a osećaj žarenja, pečenja ili bockanja, te mravinjanja u udovima – na neuropatiju. Bitno je zabeležiti trajanje bola, kontinuiranost i isprekidanost, odnosno da li je bol nastao iznenada ili postupno. Bol se može pojačati ili oslabiti pri nekim položajima, pri pokretima, dodiru, pritisku, itd. Bol koji se javlja pri pokretu ili opterećenju je mehanički bol. Bol koji nastaje pri odmoru i pokretu obično upućuje na upalu, tenzijski sindrom i umor. Važno je prepoznati da li se bol javlja prvi put ili se ponavlja, jer ako je recidiv treba ustanoviti da li je i ranije bio zahvaćen isti zglob ili neki drugi i koliko su trajali bolni napadi. Odnos bola i sna je vrlo važan, jer slab san remeti odmor i iscrpljuje bolesnika. Organski bol utiče na kvalitet sna i prekida ga, dok funkcionalni bol neznatno utiče na san i ne prekida ga. Prenos bola refleksnim putem u različita područja lokomotornog sistema prisutan je u prenesenom bolu iz unutrašnjih organa.

 

Reumatske bolesti umanjuju kvalitet života

Reumatske bolesti – Matrix kapsule

 

Reumatske bolesti, u suštini, obuhvataju široku lepezu bolesti i stanja: bolna stanja sistema za kretanje, osteoartritise, bolove u leđima i vratu, tendinitise, burzitise, osteoporozu, giht, reumatoidni artritis, psorijazni artritis, reumatsku polimialgiju, fibromialgiju i druge autoimune bolesti kao što su skleroderma, lupus, vaskulitisi, Lajmski artritisi. Svako od nas oseća bol u zglobovima i mišićima s vremena na vreme. Kada bol u zglobovima, vratu, leđima, kostima i mišićima ne popušta onako kako smo očekivali, kada je ozbiljan i uporan, traje više od nekoliko dana, potrebno je javiti se na pregled kod reumatologa.

Kod starije populacije je veoma zastupljena osteoporoza koja se, nažalost, često kasno dijagnostifikuje tek kada nastane prelom, jer gubitak koštane mase sve do tada protiče bez simptoma, a pacijenti nisu na vreme upućivani na merenje koštane gustine ili osteodenzitometriju. Od zapaljenskih reumatskih bolesti je najčešći reumatoidni artritis koji počinje podmuklo, sa sporim razvojem simptoma, što može da traje nedeljama i mesecima. U Srbiji je još uvek prosečno vreme za postavljanje dijagnoze znatno produženo, a jedan od glavnih razloga kašnjenja u postavljanju dijagnoze je propušteno vreme od pojave prvih tegoba do prvog javljanja reumatologu.

 

Postoji li pomoćni tretman za reumatske bolesti zglobova?

 

Redovna suplementacija proizvodima koji u sebi sadrže sastojke Glukozamin, Chondroitin i Metilsulfonilmetan, čuva od degenerativnih oboljenja kostiju i zglobova. Kontinuiranom primenom Glukozamin sulfata u značajnoj meri smanjuje se propadanje hrskavice, što zapravo dokazuje da Glukozamin deluje na sam tok bolesti. Chondroitin smanjuje ukočenost zglobova, povećava snagu i oporavak ligamenata i tetiva, čineći podršku vezivnom tkivu. Chondroitin, takođe, održava strukturni integritet tkiva, pre svega kože i hrskavice. Metilsulfonilmetan (MSM) je važan za formiranje keratina, kolagena i elastina, koji pružaju fleksibilnost, oblik i snagu mišićima, kostima, zglobovima, unutrašnjim membranama, koži, kosi i noktima. Molekuli Metilsulfonilmetana deluju protivupalno i antioksidativno, što pomaže kod artritisa i sprečava raspadanje hrskavice koja je važan sastojak zglobova. MSM smanjuje zapaljenja, aktivno se bori protiv stresa i bolova, podiže imunitet i povećava nivo energije.

 

Novi proizvod – MATRIX bodycode sa svim pobrojanim aktivnim sastojcima utiče na koštano-zglobni sistem i stimuliše prirodnu sposobnost tela za zaustavljanje upalnih proseca:

 

 • olakšava bolove u zglobovima,
 • smiruje upale i hroničan bol,
 • regeneriše ligamente i tetive,
 • formira keratin, kolagen i elastin,
 • sprečava propadanje hrskavice,
 • pruža fleksibilnost i snagu mišićima.

 

MATRIX Bodycode utiče na koštano-zglobni sistem na način što stimuliše prirodnu sposobnost tela za zaustavljanje upalnih proseca.

Reumatske bolesti – Matrix kapsule

 

Precizno izbalansirani sastojci MATRIX Bodycode izazivaju lučenje unutrašnjih analgetskih supstanci (endorfina) koji ublažavaju bol, a transportovanje aktivnih komponenti se odvija direktno do obolelog zgloba, čime se postiže konstantan i dugotrajniji efekat blagotvornog delovanja.

Matrixbodycode regenerativno utiče na:

 • reumatoidni artritis,
 • artrozu kolena i kuka,
 • kalcifikaciju ramena,
 • degeneraciju hrskavice,
 • sistemski eritemski lupus,
 • diskus herniju i spondilozu,
 • lumboišijalgiju (išijas),
 • metaboličke bolesti kostiju,
 • giht,
 • bol u ramenu, vratu, leđima,
 • bolove usled zapaljenja tetiva,
 • sindrome postoperativnog bola,
 • fibromijalgiju,
 • miofacijalne bolne sindrome,
 • bolove udružene sa neuropatijama…

 

Ovaj preparat utiče na regeneraciju zglobova, bez obzira na postojeće degenerativne procese, a oboleli od artritisa i sa problemima u kolenima i leđima, kao i ograničenim kretanjem, uz Matrix Bodycode osetiće znatno smanjenje simptoma i poboljšan kvalitet života!

Reumatske bolesti – Matrix kapsule

Reumatske bolesti – Matrix kapsule
 • ZEOLIT JE VULKANSKI MINERAL, KOJI MOŽDA OD SVIH MINERALA IMA NAJDELOTVORNIJI UTICAJ NA OPŠTE STANJE ORGANIZMA. I NE SAMO TO! ON ČISTI ORGANIZAM I KOD TEŠKIH BOLESTI JE PRAVI MELEM… MADA JE I MELEM ZA SVE LJUDE KOJI ŽELE DA SVOJU TELESNU TEŽINU DOVEDU U......

 • O kandidi se zna mnogo toga, a prva asocijacija na kandidu nam je dugotrajno lečenje i ponovno vraćanje kandide sa prvim padom imuniteta. Da bismo se izborili sa kandidom, prvo moramo da znamo što više o njoj. Šta je kandida? Kandida, lat. candida albicans, je......

 •   Saznajte kako SREBRO ubija VIRUSE i BAKTERIJE   … neizlečivo je izlečivo iznutra …   Lista poremećaja u čijem se lečenju može pomoći srebrom zapravo nije potpuna. Ima sposobnost da pomogne ljudskom telu da se oslobodi velikog broja infekcija, uzrokovanih bakterijama, virusima, parazitima i......

 • Da li je srebro jače od bakterija i virusa? Ko će postati zombi u borbi? OTKRIVAMO SADA   Upotreba srebra u medicini datira hiljadama godina unazad, a naučnici su odavno znali da je metal snažno antibakterijsko sredstvo. Joni srebra obavljaju svoj smrtonosni posao probijajući rupe......