NAJSNAŽNIJI DETOKSIKATOR ORGANIZMA

Šta je Zeolit?

Zeolit je čudotvorni mineral koji ima neverovatna lekovita dejstva. Mnogi ga nazivaju i „kamenom budućnosti”. Mineral Zeolit se najpre koristio zа čišćenje vode koja je bila zagađena rаdioаktivnim i sličnim zаgаđenjima. Za vreme Černobiljske katastrofe uspešno se koristio u cilju sprečavanja kontaminacije vode radioaktivnim supstancama.

Prirodni Zeolit je nastao prilikom kontakta vulkanskih stena i pepela sa alkalnim podzemnim vodama. Sam prirodni Zeolit nema korisnih svojstava dok se tehnološki ne obradi, steriliše i hermetički upakuje, kako bi mogao da se koristi za ljudske potrebe ili u druge svrhe (prečišćavanje vode za piće i otpadnih voda, oplemenjivanje zemljišta, ishrana životinja). Jedini dozvoljeni Zeolit za humanu upotrebu je klinoptilolit jer je bogat mineralima, natrijumskim ili kalcijumskim aluminosilikatima.

Prilikom tehnološke obrade, Zeolit se usitnjava do veličine mikrona, čime se povećava njegov apsorpcioni kapacitet (vezivanja čestica za sebe) i sposobnost jonske izmene.

Detoksikacija (čišćenje) organizma uz Zeolit duo detox+

Zeolit DUO detoks+, adsorbens i antioksidans, vrši totalnu detoksikaciju organizma, poboljšava imunitet, utiče na regulaciju telesne mase, smanjuje umor  i doprinosi boljem podnošenju hemoterapije i terapije zračenjem, reguliše nivo šećera i masnoće u krvi, sprečava razvoj ateroskleroze, reguliše povišeni krvni pritisak, pomaže prilikom mučnine, smanjuje nadutost kod zapaljenja i ciroze jetre, otklanja gastritis, smanjuje bol, ukočenost i poboljšava pokretljivost zglobova, povoljno utiče na zdravlje kože, a može se koristiti i u kozmetičke svrhe – tretmanima za ulepšavanje kože lica.

Zeolit se koristi za apsorpciju bakterijskih toksina, mikotoksina i drugih nečistoća koji mogu dovesti do oboljenja u organizmu.

U našem organizmu sve teče. Ukoliko je ta tečnost koja čini 70% našeg organizma čista kao voda sa izvora, bićemo zdravi. Ako je zamućena, onda je nekih 70 biliona ćelija u našem organizmu prinuđeno da se bori za život – ili se razbole, ili odumru ili postanu zloćudne. Prema naučnim studijama, svaki stanovnik zemlje u proseku “poseduje” oko 2 kilograma otrova u organizmu.

Zeolit duo detox+ u prahu - za detoks gornjeg digestivnog trakta

Utiče na detoksikaciju i čišćenje počev od usne duplje pa sve do debelog creva (gornji deo digestivnog trakta). Ima snažan uticaj na smanjenje nivoa slobodnih radikala u krvi.

Primenom Zeolit duo detox+ preparata u prahu nivo slobodnih radikala u krvi se smanjuje za više od 18%. Klinički je dokazano da zeolit deluje poput antibiotika, odnosno da ima mikrobiološko dejstvo, jer vezuje bakterije poput Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Escherichie coli i drugih.

Zeolit prah sadrži više od 87% klinoptilolita, što omogućava maksimalnu efektivnost u procesu čišćenja gornjeg digestivnog trakta.

Zeolit duo detox+ u kapsulama - za detoks donjeg digestivnog trakta

Unosom zeolita u kapsulama, ostvaruje se prodor do najdubljih slojeva ćelije, čime se sprečava poguban uticaj toksina (organskih i hemijskih). Posebno se preporučuje kao čistač od aflatoksina. Jak antioksidans, zeolit u kapsulama stabilizuje slobodne radikale, poznate uzročnike mnogih bolesti, između ostalog i autoimunih oboljenja.

Primena preparata snabdeva organizam neophodnim mikro i makro elementima, što omogućava ispravan rad svake ćelije. Čišćenje tela zeolitom u kapsulama oslobađa telo štetnih produkata nakupljenim u donjem digestivnom traktu.

Zeolit Duo Detox +
(komplet u prahu i kapsulama)

Namensko pakovanje u prahu i kapsulama vrši kompletnu detoksikaciju organizma (gornji i donji digestivni trakt). Čisti aflatoksine iz tela, stabilizuje slobodne radikale, poznate uzročnike mnogih bolesti, između ostalog i autoimunih oboljenja. Aktivirani vulkanski mineral zeolit ima kinetičku energiju vibracionog kretanja sa najvećim nivoom adsorbcione moći, za razliku od svih drugih antioksidanasa. Zeolit ima moć da povlači teške metale i druge otrove iz organizma kroz osmotski proces, koji je spor, ali stabilan i veoma delotvoran. Zeolit odstranjuje toksine iz tela prema hijerarhijskom redu. U prvoj fazi deluje na olovo, živu, kadmijum i arsen. Prva faza traje oko 4 nedelje, a potom adsorbuje pesticide, herbicide, kseno-estrogene, mikotoksine i druge hemikalije.

Uravnoteženi sastav elemenata Zeolit duo detox+ u prahu i kapsulama doprinosi brzom oporavku receptora, bez obzira na njihovu lokaciju u organizmu. Ukoliko u telu postoje zdravstveni problemi, zeolit će, bez izuzetka, asistirati svim telesnim receptorima i omogućiti im da deluju ispravno. Korišćenjem Zeolit duo detox+ preparata omogućava se sveža percepcija ćelija, dolazi do brzog uspostavljanja homeostaze i zdrave unutrašnje atmosfere u telu. Na taj način uspostavlja se takozvana „matrica zdravlja.“

NEOPHODNA KUĆNA APOTEKA

Zeolit klinoptilolit, osim što je izuzetno jak adsorbens i antioksidans, vrši totalnu detoksikaciju organizma, poboljšava imunitet, utiče na regulaciju telesne mase, pomaže mršavljenju, smanjuje umor i doprinosi boljem podnošenju hemoterapije i terapije zračenjem, reguliše nivo šećera i masnoće u krvi, sprečava razvoj ateroskleroze, reguliše povišeni krvni pritisak, pomaže prilikom mučnine, smanjuje nadutost kod zapaljenja i ciroze jetre, otklanja gastritis, smanjuje bol, ukočenost i poboljšava pokretljivost zglobova, povoljno utiče na zdravlje kože, a može se koristiti i u kozmetičke svrhe – tretmanima za ulepšavanje kože lica. Zeolit se koristi za absorpciju bakterijskih toksina, mikotoksina i drugih nečistoća koji mogu dovesti do oboljenja u organizmu.

SAVRŠENI SUNĐER I RAZMENJIVAČ JONA

Specifična struktura zeolita ima izvanredno veliku unutrašnju površinu od hiljadu kvadratnih metara po gramu zeolita. Zeolit je prepun kanala, šupljina i tunela koji ga čine savršenim sunđerom koji usisava otrovne teške metale poput olova, žive, kadmijuma ili cezijuma, ali i opasne ostatke lekova i patogenih bakterija i virusa, pre nego što dospeju u krvotok.

Okamenjena lava (zeolit) organizmu donosi samo poželjne jone kao što su magnezijum, kalcijum, kalijum i natrijum. Jonska izmena funkcioniše fantastično, jer štetne materije imaju afinitet prema kristalnim rešetkama zeolit klinoptilolita, pa organske materije u organizmu snažno privlače katjone koji se nalaze u tim kristalnim rešetkama. Organizam uzima iz minerala samo one jone koji su mu zaista potrebni. Višak zeolita se izbacuje iz organizma, te na taj način ne postoji mogućnost predoziranja ovim vulkanskim mineralom. 

Zeolit ima moć da spreči mnoge hronične bolesti, upravo preventivnom primenom, jer pozitivno utiče na kompletan odbrambeni sistem organizma. Konstantnom upotrebom zeolita formiranje novih slobodnih radikala se u gastrointestinalnom traktu može smanjiti i do 50%. Detoksikacija koja se postiže korišćenjem zeolit klinoptilolita izuzetne čistoće čini da organizam ima više energije i veću efikasnost za regenerativne procese. Na taj način mineral na prirodan način podstiče samoregulacione kapacitete organizma, a samim tim i odbrambene kapacitete.

ZEOLIT – VAGA KOJA USPOSTAVLJA KISELO-BAZNU RAVNOTEŽU

 

Zahvaljujući funkciji jonske razmene i fizičkim dejstvima svoje kristalne površine, zeolit već u crevima vezuje protone koji formiraju kiseline. Dakle, zeolit već u samom korenu sprečava mogućnost nastajanja prevelike kiselosti u organizmu i dodatno pomaže u njihovoj neutralizaciji i izbacivanju. Povećani unos bazne hrane u kombinaciji sa zeolitom sprečava slabost organizma i ubrzava razmenu materija.

REDUKCIJA OKSIDATIVNOG STRESA

Zeolit nije enzim, ali je sasvim sigurno najdelotvorniji antioksidans. Redukuje veliku količinu oksidativnog stresa na način što sprečava nastajanje radikala u crevima preko svoje mikroporozne strukture sa ogromnim unutrašnjom površinom do 1.000 kvadratnih metara po jednom gramu. Takođe, zeolit uklanja i peroksidne masti u crevima. Zeolit upija teške metale i druge otrovne materije, pre nego što ovi nanesu štetu ćelijama. Na taj način i ne dolazi do degeneracije kiseonika, pa su oštećenja bioloških struktura znatno manja ili ih uopšte nema. Nove naučne studije potvrđuju da zeolit za jako kratko vreme može da prepolovi formiranje novih slobodnih radikala. Zeolit, kao antioksidans, dovodi u normalu LDL, preko kojeg možemo saznati da li su i koliko zakrečeni krvni sudovi.

ZDRAVLJE NA USTA ULAZI

Kako starimo, mnogo toga se menja u našem organizmu. Koža postaje suvlja, razmena materija se usporava, menja se i brzina varenja hranljivih materija, a imuni sistem godinama slabi. Dramatične promene u digestivnom traktu nastaju najčešće zbog jakih lekova, hemoterapije ili zračenja, kao i zbog slabijeg dotoka kiseonika, što je posledica nedovoljnog kretanja. Vlažnost i toplota creva pospešuju razmnožavanje kvasnih gljivica kao što je Candida albicans.

Na sluzokoži creva dolazi do njihovog preteranog razmnožavanja tako da one blokiraju prijem hranljivih materija. Na taj način se uništavaju pozitivne bakterije, naši nevidljivi pomoćnici u crevima, njihova brojnost i raznovrsnost. Ovo se posebno manifestuje smanjenjem prirodne crevne flore (Ešerihija koli, enterokoke, bifidobakterije, laktobacili) i povećanje patogenih bakterija  (Salmonela, Kampilobakterija, Šigela, Klostridija). Može doći i do stvaranja gasa metana, koji oštećuje jetru i uzrokuje neprijatna nadimanja. 

Redovna upotreba zeolita je najbolje sredstvo za podmlađivanje, te osim što usporava proces starenja, delimično i podmlađuje organizam i sve njegove organe. Kada iz organizma otklonimo naslage nastale kao nusproizvod razmene materija, sposobnost samoizlečenja se u potpunosti aktivira, te i najteža oboljenja mogu ne samo da se ublaže već i izleče.

Izdvajamo za vas iz kolekcije za detoksikaciju

Pogledajte najprodavanije proizvode koje naši kupci vole