Za izvrstan psiho-fizički i zdravstveni status tela

Šta je Zeolit?

U pitanju je čudotvorni mineral sa neverovatnim lekovitim dejstvima. Mnogi ga nazivaju i „kamenom budućnosti”. Mineral Zeolit se najpre koristio zа čišćenje vode koja je bila zagađena rаdioаktivnim i sličnim zаgаđenjima. Za vreme Černobiljske katastrofe uspešno se koristio u cilju sprečavanja kontaminacije vode radioaktivnim supstancama.

Prirodni Zeolit je nastao prilikom kontakta vulkanskih stena i pepela sa alkalnim podzemnim vodama. Sam prirodni Zeolit nema korisnih svojstava dok se tehnološki ne obradi, steriliše i hermetički upakuje, kako bi mogao da se koristi za ljudske potrebe ili u druge svrhe (prečišćavanje vode za piće i otpadnih voda, oplemenjivanje zemljišta, ishrana životinja). Jedini dozvoljeni Zeolit za humanu upotrebu je klinoptilolit jer je bogat mineralima, natrijumskim ili kalcijumskim aluminosilikatima.

Prilikom tehnološke obrade, Zeolit se usitnjava do veličine mikrona, čime se povećava njegov apsorpcioni kapacitet (vezivanja čestica za sebe) i sposobnost jonske izmene.

Detoksikacija (čišćenje) organizma uz Zeolit duo detox+

Zeolit DUO detoks+, adsorbens i antioksidans, vrši totalnu detoksikaciju organizma, poboljšava imunitet, uz redukovanu ishranu utiče na regulaciju telesne mase, pomaže u regulaciji nivoa šećera i masnoće u krvi, kao i povišenog krvnog pritiska. Olakšava mučninu, pomaže bržem oporavku rekonvalescenata i doprinosi redukciji umora i osećaja iscrpljenosti. Zeolit se koristi za apsorpciju bakterijskih toksina, mikotoksina i drugih nečistoća koji mogu dovesti do oboljenja u organizmu.

Izdvojeni proizvodi

Pogledajte najprodavanije proizvode koje naši kupci vole

Total detox self care
2.428,00 рсд
ZEOLIT DUO DETOX 3 KOMADA -20%
4.704,00 рсд

Zeolit duo detox+ u prahu - za detoks gornjeg digestivnog trakta

Utiče na detoksikaciju i čišćenje počev od usne duplje pa sve do debelog creva (gornji deo digestivnog trakta). Primenom Zeolit duo detox+ preparata u prahu nivo slobodnih radikala u krvi se znatno smanjuje. Zeolit prah sadrži više od 87% klinoptilolita, što omogućava maksimalnu efektivnost u procesu čišćenja gornjeg digestivnog trakta.

Zeolit duo detox+ u kapsulama - za detoks donjeg digestivnog trakta

Unosom zeolita u kapsulama sprečava se poguban uticaj toksina (organskih i hemijskih). Posebno se preporučuje kao čistač od aflatoksina. Jak antioksidans, zeolit u kapsulama stabilizuje slobodne radikale, poznate uzročnike mnogih bolesti, između ostalog i autoimunih oboljenja.

Primena preparata snabdeva organizam neophodnim mikro i makro elementima, što omogućava ispravan rad svake ćelije. Čišćenje tela zeolitom u kapsulama oslobađa telo štetnih produkata nakupljenim u donjem digestivnom traktu.

Zeolit Duo Detox +
(komplet u prahu i kapsulama)

Namensko pakovanje u prahu i kapsulama vrši kompletnu detoksikaciju organizma (gornji i donji digestivni trakt). Čisti aflatoksine iz tela, stabilizuje slobodne radikale, poznate uzročnike mnogih bolesti, između ostalog i autoimunih oboljenja. Aktivirani vulkanski mineral zeolit ima kinetičku energiju vibracionog kretanja sa najvećim nivoom adsorbcione moći, za razliku od svih drugih antioksidanasa. Zeolit ima moć da povlači teške metale i druge otrove iz organizma kroz osmotski proces, koji je spor, ali stabilan i veoma delotvoran. Odstranjuje toksine iz tela prema hijerarhijskom redu. U prvoj fazi deluje na olovo, živu, kadmijum i arsen. Prva faza traje oko 4 nedelje, a potom adsorbuje pesticide, herbicide, kseno-estrogene, mikotoksine i druge hemikalije.

Uravnoteženi sastav elemenata Zeolit duo detox+ u prahu i kapsulama doprinosi brzom oporavku receptora, bez obzira na njihovu lokaciju u organizmu. Korišćenjem Zeolit duo detox+ preparata dolazi do brzog uspostavljanja homeostaze i zdrave unutrašnje atmosfere u telu. Na taj način uspostavlja se takozvana „matrica zdravlja.“

ZEOLIT DUO DETOX+ - JAK ADSORBENT PM10 ČESTICA IZ VAZDUHA

U današnje vreme, a zahvaljujući kombinovanom uticaju saobraćaja i industrije, prosto smo zatrovani toksinima. Svakodnevno udišemo tzv.„nevidljive ubice” iz vazduha – PM10 čestice, mešavinu čvrstih čestica čađi, prašine, uz teške metale poput olova, kadmijuma, nikla… Zbog svoje male veličine, PM10 čestice se ponašaju kao gas. Prodiru kroz disajni sistem u alveole čak i do krvotoka. U slučaju udisanja skraćuju dah, srce se napreže da bi kompezovalo smanjeni unos kiseonika i pri tom se iscrpljuje. Suplementacija Zeolit duo detox+ preparatima vrši potpunu detoksikaciju organizma, adsorbujući i udahnute PM10 čestice iz vazduha, nakon čega ih organizam sam izbacuje.

SAVRŠENI SUNĐER I RAZMENJIVAČ JONA

Specifična struktura zeolita ima izvanredno veliku unutrašnju površinu od hiljadu kvadratnih metara po gramu zeolita. Zeolit je prepun kanala, šupljina i tunela koji ga čine savršenim sunđerom koji usisava otrovne teške metale poput olova, žive, kadmijuma ili cezijuma, ali i opasne ostatke lekova i patogenih bakterija, pre nego što one dospeju u krvotok. Okamenjena lava (zeolit) organizmu donosi samo poželjne jone kao što su magnezijum, kalcijum, kalijum i natrijum. Jonska izmena funkcioniše fantastično, jer štetne materije imaju afinitet prema kristalnim rešetkama zeolit klinoptilolita, pa organske materije u organizmu snažno privlače katjone koji se nalaze u tim kristalnim rešetkama. Organizam uzima iz minerala samo one jone koji su mu zaista potrebni. Višak zeolita se izbacuje iz organizma, te na taj način ne postoji mogućnost predoziranja ovim vulkanskim mineralom. 

Zeolit ima moć da spreči mnoge hronične bolesti, upravo preventivnom primenom, jer pozitivno utiče na kompletan odbrambeni sistem organizma. Konstantnom upotrebom zeolita formiranje novih slobodnih radikala se u gastrointestinalnom traktu može smanjiti u velikom procentu. Detoksikacija koja se postiže korišćenjem zeolit klinoptilolita izuzetne čistoće čini da organizam ima više energije i veću efikasnost za regenerativne procese. Na taj način mineral na prirodan način podstiče samoregulacione kapacitete organizma, a samim tim i odbrambene kapacitete.

ZEOLIT – VAGA KOJA USPOSTAVLJA KISELO-BAZNU RAVNOTEŽU

Zahvaljujući funkciji jonske razmene i fizičkim svojstvima svoje kristalne površine, zeolit već u crevima vezuje protone koji formiraju kiseline. Dakle, zeolit već u samom korenu sprečava mogućnost nastajanja prevelike kiselosti u organizmu i dodatno pomaže u njihovoj neutralizaciji i izbacivanju. Povećani unos bazne hrane u kombinaciji sa zeolitom sprečava slabost organizma i ubrzava razmenu materija.

REDUKCIJA OKSIDATIVNOG STRESA

Zeolit, kao najdelotvorniji antioksidans redukuje veliku količinu oksidativnog stresa na način što sprečava nastajanje radikala u crevima preko svoje mikroporozne strukture sa ogromnom unutrašnjom površinom do 1.000 kvadratnih metara po jednom gramu. Takođe, zeolit uklanja i peroksidne masti u crevima. Upija teške metale i druge otrovne materije, pre nego što ovi nanesu štetu ćelijama. Na taj način i ne dolazi do degeneracije kiseonika, pa su oštećenja bioloških struktura znatno manja ili ih uopšte nema. Zeolit za jako kratko vreme može da prepolovi formiranje novih slobodnih radikala, a kao jak antioksidans dovodi u normalu i LDL, preko kojeg možemo saznati da li su i koliko zakrečeni krvni sudovi.

ZDRAVLJE NA USTA ULAZI

Kako starimo, mnogo toga se menja u našem organizmu. Koža postaje suvlja, razmena materija se usporava, menja se i brzina varenja hranljivih materija, a imuni sistem slabi. Dramatične promene u digestivnom traktu nastaju najčešće zbog dugotrajnog korišćenja jakih lekova, uticaja zagađivača iz vazduha, ali i slabijeg dotoka kiseonika, kao posledica nedovoljnog kretanja. Na osnovu svega navedenog  gornji i donji digestivni trakt organizma trpi, imunitet slabi, a telu je potrebna pomoć.  

Redovna upotreba zeolita je najbolje sredstvo koje, vršeći totalnu detoksikaciju organizma, direktno utiče na usporavanje procesa starenja, delimično podmlađuje organizam i sve njegove organe. Kada iz organizma otklonimo naslage nastale kao nusproizvod razmene materija, sposobnost samoizlečenja se u potpunosti aktivira, te i najteža oboljenja mogu ne samo da se ublaže, već i izleče.