Koloidno srebro

PRIRODNA REGENERACIJA ORGANIZMA​

Zeolit

PRIRODNA DETOKSIKACIJA ORGANIZMA​

Srebro poseduje antibakterijsko, antivirusno, antimikotično i regenerativno delovanje.

Srebro kroz istoriju

Srebro je kroz istoriju smatrano jednim od najlepših i najizdržljivijih tradicionalnih ukrasnih plemenitih metala. Sjaj i belina srebra vezuju se i za njegov latinski naziv – “argentum”, koji vodi poreklo od sanskritske reči koja znači svetao. Iako se smatra da je srebro dobijeno još u VII milenijumu p.n.e. na Bliskom Istoku, sigurno je da su Egipćani u IV milenijumu p.n.e. eksploatacijom mnogobrojnih rudnika u Nubijskoj pustinji dobijali srebro, kao da je i početkom III milenijuma p.n.e. proces eksploatacije srebra bio prilično rasprostranjen na Bliskom istoku i u Grčkoj.

Tako se u vreme pohoda Aleksandra Makedonskog desila jedna, za ono doba neobjašnjiva pojava. Ostvarujući pobedu za pobedom, godine 327 p.n.e. Grci su upali u Indiju. Činilo se da nije bilo te sile koja bi zaustavila strašnu armiju velikog vojskovođe. Međutim, među grčkim vojnicima pojavile su se “tajanstvene” želudačno-crevne bolesti. Iscrpljeni i onemoćali, vojnici su se vraćali kućama. Interesantno je bilo to što su komandanti grčke armije mnogo ređe oboljevali od redova. Naučnicima je trebalo dve hiljade godina da bi objasnili ovu pojavu: poenta je bila u tome što su vojnici pili vodu iz bokala od kalaja, a komandanti od srebra.

Herodot, istoričar antičkog doba, navodi da je još u V veku p.n.e., persijski car Kir za vreme ratnih pohoda čuvao pijaću vodu u srebrnim “svetim” posudama. U indijskim religioznim knjigama, takođe se mogu naći beleške o tome kako su dezinfikovali vodu, potapajući u nju rastopljeno srebro. Na osnovu ovog kratkog istorijskog pregleda, može se zaključiti da su stari narodi verovali da srebro ima izuzetne osobine i da rastvoreno u vodi ubija bakterije. Ovo verovanje u dezinfekcionu ulogu srebra zadržalo se sve do današnjih dana – npr. običaj da se pri osvećivanju bunara u njega baca srebrni novac. Srebro je najčešće korišćeno kroz istoriju i to ne samo zbog svoje lepote i materijalne vrednosti, već i zbog natprirodnih moći, koje su mu pripisivane.

Srebro je hemijski element sa simbolom Ag+ i jedan od plemenitih metala. U prirodi je oko osam puta učestaliji od zlata i javlja se u svom elementarnom stanju, kao i u jedinjenjima. Srebro je najbolji provodnik toplote i elektriciteta na svetu od svih postojećih metala.

Najbolji izbor za prevenciju mnogih oboljenja

Kao lek u ljudskoj upotrebi srebro je u upotrebi još od davnina. Koristilo se kao najjači antibiotik, zbog svojih pozitivnih dejstava na ceo organizam i savršen je izbor za prevenciju mnogih oboljenja.

U svojim naučnim ekspertizama, sinergijom znanja i iskustva naših tehnologa, laboranata, eksperata, naučnika i stručnjaka sa Instituta za nuklearna istraživanja Vinča, Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu i Tehnološko-metalurškog fakulteta, eksplicitno je dokazano da koloidno srebro efikasno eliminiše 99% patogenih mikroorganizama, te da je kao takvo najprirodniji branilac svakog organizma.

Kao aktivan antioksidans, čestice srebra se u krvi lako vezuju za molekule slobodnih radikala koji su uglavnom elektro-negativni i neutrališu ih, sprečavajući njihovo pogubno dejstvo na ćelije. Na taj način direktno usporavaju proces starenja. Koloidno srebro pomaže razvoju ćelija koje su neophodne u preventivi njihove usporene zamene. Oslabljen imuni sistem nije sposoban da stvara nediferentovane ćelije, neophodne za ponovno stvaranje istrošenih ćelija. Pozitivno naelektrisani joni srebra u direktnom kontaktu sa fibroplastima, podstiču proizvodnju matičnih ćelija. Ukoliko je imuni sistem preopterećen, on nije u stanju da proizvodi matične ćelije, te ga rasterećenje u vidu korišćenja koloidnog srebra može podstaći na intenzivniju aktivnost u tom smislu. Biohemijska uloga koloidnog srebra, kao sastavnog dela za odbranu organizma od oksidacionih oštećenja sastoji se u regulaciji biološko-redukcionih procesa. U uslovima izloženosti stresu, toksičnim i ostalim štetnim agensima (delovanje teških metala, UV zračenje, smog, pušenje, prekomerno konzumiranje alkohola), srebro ima antioksidativno i protektivno dejstvo.

 

Ag+ – prirodan antibiotik

Srebro u koloidnom obliku je najprirodniji branilac svakog organizma i kao takvo, usled svog hemijskog sastava koji sadrži submikroskopske klastere srebra predstavlja čist fizičko-hemijski fenomen. Zbog svog pozitivnog naelektrisanja srebro se lepi za ćeliju bakterije i na taj način sprečava njihovu deobu i razmnožavanje. Srebro poseduje antibakterijsko, antivirusno, antimikotično i regenerativno delovanje. Koloidno srebro na telo deluje po principu katalitičke oksidacije, pri čemu kiseonik reaguje sa srebrom, stvarajući srebro-oksid. Ovaj proces daje energiju koja je potrebna ćeliji da deluje, pri čemu formira adenozin trifosfat (ATP), izvor energije koji ćelija može direktno da koristi. Joni srebra vezuju se na ćelijsku membranu virusa, gljivica i bakterija, blokirajući na taj način njihovo ćelijsko disanje.

Mehanizam delovanja srebra zapravo je inhibicija respiratornog enzima ćelije patogenog mikroorganizma. Srebro deluje kao katalizator, blokirajući određene enzime koje bakterije, virusi i gljivice koriste u svom metabolizmu, usled čega ovi izazivači bolesti ostaju bez kiseonika i hrane i raspadaju se. Ovaj proces odvija se tako brzo i efikasno, da nijedan mikroorganizam ne stiže da mutira, odnosno stekne otpornost, dok istovremeno, ćelije tkiva ostaju netaknute. Takođe, pokazalo se da koloidno srebro prodire i veže se za DNK patogena, sprečava njihovo odvijanje i stoga trajno blokira njihov proces replikacije. Specifičnost jona srebra ogleda se u činjenici da ono „ne bira” koju bolest ili virus napada, a njegova efikasnost u eliminaciji patogena je dokazana na više od 650 oboljenja organizma.

Najbolji izbor za prevenciju mnogih oboljenja

Lista tegoba kod kojih koloidno srebro može da pomogne praktično je neograničena. Ono poseduje mogućnost da ljudsko telo oslobodi velikog broja infekcija, prouzrokovanih bakterijama, virusima, parazitima, gljivicama ili jedinjenjima koja se nalaze unutar ili izvan organizma. Srebro ovo čini u veoma kratkom roku, bez opasnosti i propratnih efekata, ne dajući im šansu da mutiraju. Telu je potrebno koloidno srebro u borbi protiv izazivača zdravstvenih tegoba koji su postali otporni na druge vidove terapija.

Koloidno srebro uništava mikroorganizme, uzročnike više od 650 oboljenja organizma. Blagotvoran učinak ostvaruje kod artritisa, reumatizma, mononukleoze, trovanja krvi, difterije, kijavice, upale sinusa, pneumonije, upale krajnika, velikog kašlja, bronhitisa, astme, polenske groznice, antraksa, crvenila, rozacee, herpesa, influence, lupusa, meningitisa, gastritisa, dizenterije, lošeg varenja, čira na želucu, upale slepog creva, nadimanja, dijareje. Takođe, koloidno srebro uništava mikroorganizme uporne bakterije Eširihije koli (ali i mnogih drugih opasnih bakterija), hemoroida, zatvora, crevnih infekcija, Koksaki virusa, cistitisa, malarije, salmonele, hepatitisa, kondiloma, stafilo i streptokoknih infekcija, sifilisa, gljivičnih i virusnih infekcija, peska u bubregu, zapaljenja bubrega, infekcije urinarnog trakta, uvećanja prostate.

Lista tegoba kod kojih koloidno srebro može da pomogne praktično je neograničena.

Jedinstvena snaga 22 biljke koja čuva srce i kardiovaskularni sistem

Biljne kapi Circular su 100% prirodni proizvod za oralnu primenu, na bazi vodenoalkoholnih ekstrakata i hidrolata, izdvojenih iz 22 vrste odabranih biljaka koji zdravstvene tegobe i probleme disfunkcionalnosti krvotoka rešava na duži vremenski period. Circular, takođe, ima neprocenjiv značaj za funkciju jetre i stanje njenih krvnih sudova, utičući na njene metaboličke procese, naročito na metabolizam masti i šećera, vitamina, minerala i sintezu enzima. Kapi Circular regenerišu hronične promene u jetri izazvane virusima, intoksikacijama ili lošim navikama. Lekoviti sastojci tinkture ulaze u krvotok brzo, gotovo momentalno, a s obzirom na to da u jednoj biljci ima preko 200 izbalansiranih materija, delovanje Cirkulara ekvivalentno je farmakološkom dejstvu leka. Circular blagotvorno deluje na zidove arterijskih krvnih sudova i kapilara, održava i pospešuje zdrav protok krvi kroz venske sudove i kapilare, štiti endotel krvnih sudova, smiruje mikro upale kapilara, smanjuje periferni otpor u krvnim sudovima, širi koronarne i cerebralne krvne sudove, reguliše cirkulaciju i osećaj težine u nogama.

Kapi deluju na vazo-konstrukciju i vazodilataciju, normalizaciju krvnog pritiska (zgrušavanje krvi – tromboza i fibrinoliza), aterosklerozu, formiranje novih krvnih sudova, upalu i otoke. Preventivna ili terapeutska primena prirodnog preparata Circular, ima direktno dejstvo na uzrok nastanka promena, usled sinergestičkog delovanja biljaka. Circular kapi postižu brže i bolje rezultate uz propisanu terapiju alo-patske medicine. Unete u cirkulaciju ostvaruju svoj puni potencijal, delujući na sve segmente kardiovaskularnog sistema.

Brza regeneracija bolnih zglobova

Precizno izbalansirani sastojci MATRIX Bodycode omogućavaju transportovanje aktivnih komponenti direktno do obolelog zgloba, čime se postiže konstantan i dugotrajniji efekat blagotvornog delovanja.

Ublažava bol bez upotrebe hormonskih i antiinflamantornih lekova. Redovnom upotrebom suplementa Matrix Bodycode, čiji su osnovni sastojci Glukozamin, Chondroitin, Metilsulfonilmetan, L-Arginin, L-Prolin, dolazi do brzog olakšanja tegoba izazvanih degenerativnim promenama i oboljenjima kostiju i zglobova. Smanjuje se ukočenost zglobova, povećava se snaga i oporavak ligamenata i tetiva i održava strukturni integritet tkiva, pre svega kože i hrskavice.

Svojim sinergističkim efektom aktivni sastojci MATRIX Bodycode učestvuju u procesu regeneracije mehaničkog oštećenja tkiva, nastalog kao posledica distorzije, dislokacije ili povrede. Izvanredno dejstvoMATRIX Bodycode utiče na koštano-zglobni sistem i stimuliše prirodnu sposobnost tela za zaustavljanjem upalnih proseca. Svojim svojstvima MATRIX Bodycode iscrpljuje presinaptičku supstancu „P” i prekida put prenošenja impulsa bola od obolelog mesta do mozga.

Preventiva i terapija kod infekcija respiratornog trakta

Savremena formula, kreirana prema principima tehnologije jona srebra paletu Srebrna kap svrstava u red najjačih prirodnih antibiotika.

Ova jedinstvena formula sa česticama srebra i ekstraktima lekovitog bilja eliminiše bakterije, gljivice i viruse, koji putem vazduha dospevaju na površinu sluzokože nosa. Kapi umanjuju jačinu i vreme trajanja neprijatnih simptoma, olakšavaju disanje kroz nos u slučajevima alergijske kijavice i alergija izazvanih polenom, kao i upale sinusa. Otklanjaju problem začepljenog nosa, eliminišu infektivne agense i alergene. Preporučuju se kod prehlada i rinitisa praćenih kijavicom, curenjem nosa i otežanim disanjem.

Kapi ekspresno pomažu u otčepljivanju sinusa, ispiranju i čišćenju nosne šupljine i jak su imuno stimulator. U kratkom vremenu eliminišu infektivne agense i alergene. Uništavaju i bakteriju „Aureus“, kao i ostale patogene mikrorganizme koji ometaju normalno disanje na nos. Kapi umanjuju intenzitet postojećeg bola i pozitivno utiču na regeneraciju sluzokože, iziritirane konstantnom zapušenošću gornjih disajnih puteva.

Paletu Srebrna kap razvrstali smo u pet kategorija, a prema jačini dejstva. „Sinalzan“ (menta, žalfija, timijan i bršljan), „Srebrna kap“ (menta i eukaliptus), „Srebrna kap“ (menta, žalfija, timijan), „Srebrna kap“ (pantenol, propolis) i „Srebrna kap“ (joni srebra).

Proizvodi na bazi jona srebra su efikasna alternativa antibioticima, jer joni srebra oštećuju ključne enzime u ćelijama membrana patogena.

Prirodni imuno stimulator

U našoj kolekciji COLLOID HEALTH zastupljene su tri varijante „Srebrne vode“. Porodično pakovanje Srebrne vode (Family pack), koje sadrži dve boce od po 500 ml (15 ppm), Premium „Srebrna voda“ sa jačinom dejstva od 30 ppm i „Srebrna voda“ od 15 ppm u zasebnom pakovanju.

Koloidni rastvor srebra od 15 ppm eliminiše patogene mikro­or­ga­nizme i jača imuni sistem. Blagotvorno deluje kod svih tipova infekcija i upala. Pomaže u obnavljanju ćelija, deluje regenerativno na kompletan organizam i ima testiranu efikasnost na eliminaciju vi­še od 650 pa­togenih mikroorganizama. Preporučuje se za pobolj­šanje imu­niteta i opšteg stanja organizma. Re­guliše zdravstvene probleme izazva­ne bakterijama i ostalim patogenim mikroorganizmima. Uspostavlja op­ti­malni pH balans organizma. Pogodna je za sve uzraste.

Koloidni rastvor srebra od 30 ppm, pored toga što jača imuni odgovor organizma, ima blagotvoran učinak na suzbijanje svih infekcija I upala. Efikasna je alternativa antibioticima, jer joni srebra oštećuju ključne enzime u ćelijama membrana patogena. Veća koncentracija jona srebra (30 ppm), ostvaruje snažnije antimikrobno dejstvo, dva puta brže od Srebrne vode jačine 15 ppm.

KOLEKCIJA ZA GRLO I USNU DUPLJU

Oralna higijena najnovije generacije

Prirodni preparati sa jonima srebra i eteričnim uljima osmišljeni su sa namerom da u usnoj duplji, grlu i ždrelu uspostave zdravu sredinu. Kolekcija sadrži Sprej za grlo, Tečnost za ispiranje usta „Silver dentist“ i „Osveživač daha“.

SPREJ ZA GRLO (sa jonima srebra)

Inovativna formula za momentalno olakšanje kod respiratornih infekcija

Svojim snažnim dejstvom joni srebra u preparatu vrše neutralizaciju patogenih mikroorganizama iz usne duplje, razlažu sekret u gornjim disajnim putevima, umiruju bol u grlu i olakšavaju iskašljavanje. Brižljivo odabrana eterična biljna ulja (ehinacea, menta, propolis, žalfija, timijan), uz dodatak pantenola, nežno oblažu grlo i smanjuju njegovu iritaciju. Ova ulja omogućavaju očuvanje pravilnog funkcionisanja zdrave, a stimulišu regenerativne procese kod obolele sluznice. Biljne esencije deluju antibakterijski i antivirusno. Svi sastojci Spreja za grlo oblažu usnu duplju i sluzokožu ždrela, smanjuju nelagodnost, bol i osećaj grebanja u grlu, a samim tim olakšavaju i gutanje hrane. Joni srebra u preparatu formiraju nevidljivi elektrostatički film koji nežno oblaže grlo i momentalno ublažava bol.

Preporučuje se za smanjenje bola u grlu izazvanog kašljem i prehladom, za sprečavanje upalnih procesa u ustima, eliminaciju patogenih mikroorganizama i afti u usnoj šupljini, za lakše disanje i otklanjanje neprijatnog zadaha. Za uzrast 6+.

TEČNOST ZA ISPIRANJE USTA
„SILVER DENTIST“

Joni srebra u funkciji oralne zaštite

Preparat sa širokim spektrom antimikrobnog dejstva, efikasno prodire u biofilm plaka, efikasno uništava bakterije i prevenira gingivitis. Tečnost za ispiranje usta “Silver dentist” inspirisana je prirodom, i pored jona srebra kao najefikasnijeg borca protiv patogenih mikroorganizama koji se nastanjuju u usnoj duplji, pojačana je esencijalnim uljima mente, žalfije i ekstraktom čajnog drveta. Ojačava zubnu gleđ čak i na teško dostupnim mestima, pomaže u sprečavanju nastanka karijesa i eliminaciji bakterija preostalih nakon pranja zuba, sprečavajući pri tome nastanak plaka, kao glavnog uzročnika bolesti desni. Odličan je dodatak svakodnevnom režimu oralne higijene. Najčešći izazivači infekcija orofacijalne regije su bakterije Stafilokokus aureus (patogena bakterija, izazivač zapaljenja lojnih žlezda, sinuzitisa i infekcija rana) i Pseudomonas aeruginosa (veoma otporna bakterija, uzročnik infekcija respiratornog trakta, otporna na antibiotike), koje joni srebra dokazano eliminišu korišćenjem ovog preparata. Tečnost pruža osećaj svežine i do 6 časova.

Preporučuje se za održavanje oralne higijene usta i bele zube, kao i prevenciju gingivitisa, bolesti jezika, afti, gljivičnih bakterijskih i virusnih oboljenja u ustima. Za uzrast 6+.

OSVEŽIVAČ DAHA

Formula za svež dah koja stvarno deluje

Zadah iz usta manifestuje se u vidu neugodnog mirisa koji dolazi iz usta ili se širi preko usne šupljine. Anaerobne bakterije ove regije stvaraju sumporna jedinjenja neprijatnog mirisa, te je jutarnji loš zadah prisutan kod više od 50% odraslih. Jezik je savršena podloga za zadržavanje bakterija i njihov rast. Loš zadah može biti i posledica spavanja otvorenih usta, povećane aktivnosti mikroorganizama i smanjenja lučenja pljuvačke tokom noći.

Prirodni preparat “Osveživač daha” pored jona srebra, kao glavnog sastojka, sadrži ekstrakte mente i morača, čijom sinergijom dolazi do eliminacije lošeg zadaha iz usta. Zahvaljujući svojim prirodnim, blagotvornim svojstvima, preparat pruža dodatnu pomoć u održavanju oralne higijene, ostavljajući za sobom prijatan i svež dah. Osim što uklanja neprijatan zadah iz usta, preporučuje se kod upale sluzokože u ustima, infekcije disajnih puteva, upale grla i promuklosti. Pospešuje izlučivanje sluzi i iskašljavanje, ublažava napade kašlja i astme. Za sve uzraste.

Izdvajamo za vas iz kolekcije za detoksikaciju

Pogledajte najprodavanije proizvode koje naši kupci vole