Koloidno srebro

PRIRODNA REGENERACIJA ORGANIZMA​

Zeolit

PRIRODNA DETOKSIKACIJA ORGANIZMA​

Koloidno srebro poseduje antimikrobno, antigljivično i regenerativno dejstvo.

Srebro kroz istoriju

Srebro je kroz istoriju smatrano jednim od najlepših i najizdržljivijih tradicionalnih ukrasnih plemenitih metala. Sjaj i belina srebra vezuju se i za njegov latinski naziv – “argentum”, koji vodi poreklo od sanskritske reči koja znači svetao. Iako se smatra da je srebro dobijeno još u VII milenijumu p.n.e. na Bliskom Istoku, sigurno je da su Egipćani u IV milenijumu p.n.e. eksploatacijom mnogobrojnih rudnika u Nubijskoj pustinji dobijali srebro, kao da je i početkom III milenijuma p.n.e. proces eksploatacije srebra bio prilično rasprostranjen na Bliskom istoku i u Grčkoj.

Tako se u vreme pohoda Aleksandra Makedonskog desila jedna, za ono doba neobjašnjiva pojava. Ostvarujući pobedu za pobedom, godine 327 p.n.e. Grci su upali u Indiju. Činilo se da nije bilo te sile koja bi zaustavila strašnu armiju velikog vojskovođe. Međutim, među grčkim vojnicima pojavile su se “tajanstvene” želudačno-crevne bolesti. Iscrpljeni i onemoćali, vojnici su se vraćali kućama. Interesantno je bilo to što su komandanti grčke armije mnogo ređe oboljevali od redova. Naučnicima je trebalo dve hiljade godina da bi objasnili ovu pojavu: poenta je bila u tome što su vojnici pili vodu iz bokala od kalaja, a komandanti od srebra.

Herodot, istoričar antičkog doba, navodi da je još u V veku p.n.e., persijski car Kir za vreme ratnih pohoda čuvao pijaću vodu u srebrnim “svetim” posudama. U indijskim religioznim knjigama, takođe se mogu naći beleške o tome kako su dezinfikovali vodu, potapajući u nju rastopljeno srebro. Na osnovu ovog kratkog istorijskog pregleda, može se zaključiti da su stari narodi verovali da srebro ima izuzetne osobine i da rastvoreno u vodi ubija bakterije. Ovo verovanje u dezinfekcionu ulogu srebra zadržalo se sve do današnjih dana – npr. običaj da se pri osvećivanju bunara u njega baca srebrni novac. Srebro je najčešće korišćeno kroz istoriju i to ne samo zbog svoje lepote i materijalne vrednosti, već i zbog natprirodnih moći, koje su mu pripisivane.

Srebro je hemijski element sa simbolom Ag+ i jedan od plemenitih metala. U prirodi je oko osam puta učestaliji od zlata i javlja se u svom elementarnom stanju, kao i u jedinjenjima. Srebro je najbolji provodnik toplote i elektriciteta na svetu od svih postojećih metala.

Izdvojeni proizvodi

Pogledajte najprodavanije proizvode koje naši kupci vole

4 SINALZANA & -50% SREBRNA VODA
2.585,00 rsd
Total detox self care
2.428,00 rsd

Najbolji izbor za prevenciju mnogih oboljenja

Kao lek u ljudskoj upotrebi srebro je u upotrebi još od davnina. Koristilo se kao najjači antibiotik, zbog svojih pozitivnih dejstava na ceo organizam i savršen je izbor za prevenciju mnogih oboljenja.

U svojim naučnim ekspertizama, sinergijom znanja i iskustva naših tehnologa, laboranata, eksperata, naučnika i stručnjaka sa Instituta za nuklearna istraživanja Vinča, Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu i Tehnološko-metalurškog fakulteta, eksplicitno je dokazano da koloidno srebro efikasno eliminiše 99% patogenih mikroorganizama, te da je kao takvo najprirodniji branilac svakog organizma.

U uslovima izloženosti stresu, toksičnim i ostalim štetnim agensima (delovanje teških metala, UV zračenje, smog, pušenje, prekomerno konzumiranje alkohola), srebro ima antioksidativno i protektivno dejstvo.

Ag+ – prirodan antibiotik

Srebro u koloidnom obliku je najprirodniji branilac svakog organizma i kao takvo, usled svog hemijskog sastava koji sadrži submikroskopske klastere srebra, predstavlja čist fizičko-hemijski fenomen. Zbog svog pozitivnog naelektrisanja srebro se lepi za ćeliju bakterije i na taj način sprečava njihovu deobu i razmnožavanje.

Nanočestice srebra antimikrobno deluju na tri načina:

  • direktno, kontaktom sa ćelijskom membranom,
  • otpuštanjem jona metala (“metal ion release”), i
  • generisanjem reaktivnih kiseoničnih vrsta(“reactive oxygen species”; ROS).

Specifičnost koloidnog srebra ogleda se u činjenici da ono „ne bira” koju vrstu patogenog mikroorganizma u organizmu napada, a njegova efikasnost je dokazana na više od 650 različitih patogena.

Najbolji izbor za prevenciju mnogih oboljenja

Lista tegoba kod kojih koloidno srebro može da pomogne praktično je neograničena. Ono poseduje mogućnost da ljudsko telo oslobodi velikog broja infekcija, prouzrokovanih bakterijama, parazitima, gljivicama ili jedinjenjima koja se nalaze unutar ili izvan organizma. Srebro ovo čini u veoma kratkom roku, bez opasnosti i propratnih efekata, ne dajući im šansu da mutiraju. Telu je potrebno koloidno srebro u borbi protiv izazivača zdravstvenih tegoba koji su postali otporni na druge vidove terapija.

Lista tegoba kod kojih koloidno srebro može da pomogne praktično je neograničena.

Jedinstvena snaga 22 biljke koja čuva srce i kardiovaskularni sistem

Biljne kapi Circular su 100% prirodni proizvod za oralnu primenu, na bazi vodenoalkoholnih ekstrakata i hidrolata, izdvojenih iz 22 vrste odabranih biljaka koji kardiovaskularne probleme rešava na duži vremenski period. Circular biljne kapi, takođe, imaju neprocenjiv značaj za funkciju jetre i stanje njenih krvnih sudova, utičući na njene metaboličke procese, naročito na metabolizam masti i šećera, minerala i sintezu enzima. U jednoj biljci ima preko 200 izbalansiranih materija, a lekoviti sastojci tinkture ulaze u krvotok brzo, gotovo momentalno. Kapi blagotvorno deluju na zidove arterijskih krvnih sudova i kapilara, održavaju i pospešuju zdrav protok krvi, štite endotel krvnih sudova, smiruju mikro upale kapilara, smanjuju periferni otpor u krvnim sudovima i osećaj težine u nogama.
Kapi deluju na vazo-konstrukciju i vazodilataciju, normalizaciju krvnog pritiska (zgrušavanje krvi – tromboza i fibrinoliza), aterosklerozu, formiranje novih krvnih sudova, upalu i otoke. Preventivna ili terapeutska primena biljne tinkture, ima direktno dejstvo na uzrok nastanka promena, usled sinergestičkog delovanja biljaka. Unete u cirkulaciju ostvaruju svoj puni potencijal, delujući na sve segmente kardiovaskularnog sistema.

Brza regeneracija bolnih zglobova

Precizno izbalansirani sastojci MATRIX Bodycode preparata omogućavaju transportovanje aktivnih komponenti direktno do obolelog zgloba, čime se postiže konstantan i dugotrajniji efekat blagotvornog delovanja.
Redovnom upotrebom suplementa Matrix Bodycode, čiji su osnovni sastojci Glukozamin, Chondroitin, Metilsulfonilmetan, L-Arginin, L-Prolin, dolazi do brzog olakšanja tegoba izazvanih degenerativnim promenama i oboljenjima kostiju i zglobova. Smanjuje se ukočenost zglobova, povećava se snaga i oporavak ligamenata i tetiva i održava strukturni integritet tkiva, pre svega kože i hrskavice.
Svojim sinergističkim efektom aktivni sastojci MATRIX Bodycode učestvuju u procesu regeneracije mehaničkog oštećenja tkiva, nastalog kao posledica distorzije, dislokacije ili povrede. DejstvoMATRIX Bodycode utiče na koštano-zglobni sistem i stimuliše prirodnu sposobnost tela za zaustavljanjem upalnih proseca.

Pomoćno sredstvo tokom redovne terapije kod respiratornih tegoba

Savremena formula, kreirana prema principima tehnologije koloidnog srebra, paletu Srebrna kap svrstava u red najjačih prirodnih antibiotika.
Ova jedinstvena formula koloidnog srebra i ekstrakata lekovitog bilja eliminiše patogene mikroorganizme koji dospevaju na površinu sluzokože nosa. Sastojci preparata umanjuju jačinu i vreme trajanja neprijatnih simptoma, olakšavaju disanje kroz nos u slučajevima alergijske kijavice i alergija izazvanih polenom, kao i upale sinusa. Otklanjaju problem začepljenog nosa, eliminišu infektivne agense i alergene. Preporučuju se kod prehlada i rinitisa praćenih kijavicom, curenjem nosa i otežanim disanjem.
Blagotvorno dejstvo koloidnog srebra i lekovitih biljaka pomaže u ekspresnom otčepljivanju sinusa, ispiranju i čišćenju nosne šupljine i jak su imuno stimulator. U kratkom vremenu eliminišu infektivne agense i alergene, kao i ostale patogene mikrorganizme koji ometaju normalno disanje na nos. Korišćenjem palete Srebrna kap ostvaruje se pozitivan uticaj na regeneraciju sluzokože, iziritirane konstantnom zapušenošću gornjih disajnih puteva.
Paletu Srebrna kap razvrstali smo u pet kategorija, a prema jačini dejstva. „Sinalzan“ (menta, žalfija, timijan i bršljan), „Srebrna kap“ (menta i eukaliptus), „Srebrna kap“ (menta, žalfija, timijan), „Srebrna kap“ (pantenol, propolis) i „Srebrna kap“ (sa koloidnim srebrom).

Proizvodi na bazi jona srebra su efikasna alternativa antibioticima.

Prirodni imuno stimulator

U našoj kolekciji COLLOID HEALTH zastupljene su tri varijante Srebrne vode. Porodično pakovanje (Family pack), koje sadrži dve boce od po 500 ml (15 ppm), Premium „Srebrna voda“ od 30 ppm i Srebrna voda od 15 ppm u zasebnom pakovanju.

Koloidni rastvor srebra od 15 ppm eliminiše patogene mikro­or­ga­nizme i jača imuni sistem. Blagotvorno deluje kod infekcija i upala. Pomaže u obnavljanju ćelija, deluje regenerativno na kompletan organizam i ima testiranu efikasnost na eliminaciju vi­še od 650 pa­togenih mikroorganizama. Preporučuje se za pobolj­šanje imu­niteta i opšteg stanja organizma. Re­guliše zdravstvene probleme izazva­ne bakterijama i ostalim patogenim mikroorganizmima. Uspostavlja op­ti­malni pH balans organizma. Pogodna je za sve uzraste.

Koloidni rastvor srebra od 30 ppm, ostvaruje višestuko brže antimikrobno dejstvo od koloidnog rastvora srebra od 15 ppm.  Jača imuni odgovor organizma, ima blagotvoran učinak na suzbijanje infekcija i upala. Efikasna je alternativa antibioticima. 

KOLEKCIJA ZA GRLO I USNU DUPLJU

Oralna higijena najnovije generacije

Prirodni preparati sa jonima srebra i eteričnim uljima osmišljeni su sa namerom da u usnoj duplji, grlu i ždrelu uspostave zdravu sredinu. Kolekcija sadrži Sprej za grlo, Tečnost za ispiranje usta „Silver dentist“ i „Osveživač daha“.

SPREJ ZA GRLO (na bazi koloidnog srebra i eteričnih biljnih ulja)

Inovativna formula za momentalno olakšanje kod respiratornih infekcija

Svojim snažnim antimikrobnim dejstvom joni srebra i nanočestice srebra u preparatu vrše neutralizaciju patogenih mikroorganizama iz usne duplje, a prirodna, eterična ulja razlažu sekret u gornjim disajnim putevima, umiruju bol u grlu i olakšavaju iskašljavanje. Brižljivo odabrana eterična biljna ulja (ehinacea, menta, propolis, žalfija, timijan), uz dodatak pantenola, nežno oblažu grlo i smanjuju njegovu iritaciju. Takođe, omogućavaju očuvanje pravilnog funkcionisanja zdrave i stimulišu regenerativne procese kod obolele sluznice. Svi sastojci preparata oblažu usnu duplju i sluzokožu ždrela, smanjuju nelagodnost, bol i osećaj grebanja u grlu, a samim tim olakšavaju i gutanje hrane. Lekoviti sastojci nežno oblažu grlo, momentalno ublažavajući bol.
Preporučuje se za smanjenje bola u grlu izazvanog kašljem i prehladom, za sprečavanje upalnih procesa u ustima, eliminaciju patogenih mikroorganizama i afti u usnoj šupljini, za lakše disanje i otklanjanje neprijatnog zadaha. Za uzrast 6+.

TEČNOST ZA ISPIRANJE USTA
„SILVER DENTIST“

Koloidno srebro u funkciji oralne zaštite

Preparat sa širokim spektrom antimikrobnog dejstva efikasno uništava većinu patogenih mikroorganizama u usnoj duplji. Tečnost je inspirisana prirodom i pored koloidnog srebra, kao najefikasnijeg faktora u borbi protiv patogenih mikroorganizama koji se nastanjuju u usnoj duplji, pojačana je esencijalnim uljima mente, žalfije i ekstraktom čajnog drveta. Pomaže u eliminaciji bakterija preostalih nakon pranja zuba. Odličan je dodatak svakodnevnom režimu oralne higijene. Tečnost pruža osećaj svežine i do 6 časova.

Preporučuje se za održavanje oralne higijene usta i bele zube, kao i prevenciju gingivitisa, bolesti jezika, afti, gljivičnih bakterijskih i virusnih oboljenja u ustima. Za uzrast 6+.

 

OSVEŽIVAČ DAHA

Formula za svež dah koja stvarno deluje

Zadah iz usta manifestuje se u vidu neugodnog mirisa koji dolazi iz usta ili se širi preko usne šupljine. Anaerobne bakterije ove regije stvaraju sumporna jedinjenja neprijatnog mirisa, te je jutarnji loš zadah prisutan kod više od 50% odraslih. Jezik je savršena podloga za zadržavanje bakterija i njihov rast. Loš zadah može biti i posledica spavanja otvorenih usta, povećane aktivnosti mikroorganizama i smanjenja lučenja pljuvačke tokom noći.
Prirodni preparat “Osveživač daha” pored koloidnog srebra, sadrži i ekstrakte mente i morača, čijom sinergijom dolazi do eliminacije lošeg zadaha iz usta. Zahvaljujući svojim prirodnim, blagotvornim svojstvima, sastojci preparata pružaju dodatnu pomoć u održavanju oralne higijene, ostavljajući za sobom prijatan i svež dah.