Osnovni podaci o firmi

Naziv: Koloid d.o.o.

Prva pruga 7, Beograd, Zemun

Matični broj: 20509791
PIB: 106004690
Web adresa: www.koloid.rs
Kontakt email: [email protected]

 

Tačan opis ponuđenih roba i usluga

Prilikom pretrage određenog proizvoda, a radi donošenja prave odluke za koji proizvod da se opredelite, potrudili smo se da sve svoje proizvode maksimalno detaljno opišemo. Opis proizvoda, kao i često postavljana pitanja u vezi sa njima, možete pronaći pored slike svakog proizvoda izloženog u web prodavnici. Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, budite slobodni da nas kontaktirate putem email-a: [email protected], a mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

 

Kontakt podaci

E-mail: [email protected]

Napomena: Primarni vid komunikacije sa Koloid-om  ostvaruje se putem email-a; na mejlove odgovaramo u najkraćem roku, a najkasnije  24 sata nakon prijema email-a korisnika. Porudžbinu nije moguće ostvariti telefonskim putem, već isključivo putem online prodavnice.

 

Poručivanje

Porudžbine se šalju isključivo putem web prodavnice na sajtu koloid.rs. Ovakav vid poručivanja možete obaviti u bilo koje doba dana, nakon čega vam odmah stiže automatski generisan email, sa specifikacijom vaše porudžbine.

 

Način plaćanja

  • Pouzećem u gotovini (samo za porudžbine iz Srbije)
  • Platnim karticama putem web-sajta (za sve porudžbine).

 

Dostava robe i eventualna ograničenja

 

Dostava u Srbiji:

Cena dostave za celu teritoriju Republike Srbije  iznosi 300 dinara, a za porudžbije nreko 3000 rsd je gratis dostava.

 

Rok isporuke je od 3-5 radnih dana.

 

Paketi koje pošaljemo u četvrtak sigurno stižu u petak, ali postoji mogućnost da budu dostavljeni i u subotu, u zavisnosti od opterećenosti kurirske službe koja ih dostavlja. U slučaju praznika (Nova godina, Božić, Uskrs, 1. maj i slično), paketi će biti preuzeti prvog radnog dana kurirske službe nakon praznika. Uz potvrdu porudžbine, svakom kupcu dostavljamo mejlom detaljne informacije o tome kada mogu da očekuju isporuku svojih proizvoda, kao i telefon kurirske službe, koju mogu kontaktirati u slučaju problema sa dostavom.

 

Tokom dugogodišnjeg rada Koloid je menjao kurirske službe sa kojima sarađuje, u potrazi za perfekcijom u pouzdanosti, ljubaznosti, efikasnosti i ekonomičnosti pružanja usluge, svesni činjenice da su partneri, koji Vam dostavljaju naše proizvode ogledalo poslovanja Koloida. Pakete možete pratiti putem jedinstvenog koda vaše pošiljke, koji ćemo vam poslati mejlom  nakon što kurirska služba preuzme paket.

 

Kurirska služba sa kojoj sarađujemo u Srbiji je Post exporess. Ukoliko kada znate da ćete u određeno vreme biti na adresi naznačenoj za dostavu, u napomeni porudžbine navedite period dostave koji vam odgovara  (na primer: dostaviti paket najkasnije do 12h, jer posle toga nećete biti kod kuće) i mi ćemo vaše želje preneti kurirskoj službi. Nažalost, ne možemo da garantujemo da će dostava biti u naznačenom periodu, ali praksa pokazuje da se molbama uglavnom izlazi u susret.

 

Ukoliko želite da stupite u direktan kontakt sa kurirskom službom i dogovorite vreme dostave paketa, putem mejla ćemo vas obavestiti o broju vaše pošiljke i obezbediti  Vam telefon kontakt centra kurirske službe, koji će vas spojiti sa kurirom zaduženim za vaš rejon.

 

Dostava u inostranstvu:

Koloid šalje svoje pakete u zemlje bivše Jugoslavije (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija) i šire (videti napomenu). Dostavu vršimo putem usluga Pošte Srbije na adresu naznačenu u vašoj porudžbini. Napomena: Troškovi dostave u druge zemlje, van regiona bivše Jugoslavije, su viši i pojedinačno ih obračunavamo, u skladu sa cenovnikom Pošte Srbije.

 

O tačnom iznosu troškova dostave ćemo vas obavestiti e-mailom. Pakete u inostranstvo šaljemo jednom nedeljno, sredom, a očekivano vreme dostave je oko 10 dana nakon slanja. Status vaše pošiljke možete pratiti putem sajta Pošte Srbije. Dostavu unapred plaćate karticom, zajedno sa proizvodima koje odaberete u web prodavnici na našem sajtu.

 

Napomena: Ako se u vašoj državi naplaćuje carina ili neka druga dažbina za ovu vrstu proizvoda, moguće je da će vam biti naplaćena uvozna carina. To zavisi isključivo od carinskih i drugih propisa u vašoj državi i Koloid na to ni na koji način ne može da utiče.

 

Izjava o konverziji

Sve naplate biće izvršene u srpskoj valuti – RSD. Iznos koji će biti naplaćen sa vaše kreditne kartice dobija se konverzijom evra u RSD prema tekućem kursu Narodne Banke Srbije na taj dan. Prilikom naplate sa vaše kreditne kartice, ista suma se konvertuje u vašu lokalnu valutu, prema kursu asocijacija kreditnih kartica. Usled ovih konverzija, postoji mogućnost razlike naplaćene sume u odnosu na sumu izraženu na našem sajtu.

 

Zaštita privatnosti korisnika

U ime Koloid-a (Koloid d.o.o.) obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših korisnika.

 

Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o korisnicima, u cilju blagovremene dostave odabranih proizvoda i informisanja, a u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge.

 

Svi podaci o korisnicima su poslovna tajna i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Koloid-u (Koloid. d.o.o.), kao i poslovni partneri i saradnici, odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

 

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi, upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica Banca Intesa AD Beograd. Podaci o platnoj kartici nijednog trenutka nisu dostupni našem sistemu.

 

Reklamacije

E-mail za reklamacije: [email protected]

 

 

Napomena: Zbog prirode organizacije posla, email koristimo kao primarni vid komunikacije. Ukoliko primetimo propušteni poziv, uzvratićemo što je pre moguće. Po pitanju standarda brige o kupcima, Koloid ima visoke kriterijume – vaše sugestije uvek su dobrodošle, a rešavamo i eventualne reklamacije.

 

Pre korišćenja proizvoda molimo vas da detaljno pregledate vaš proizvod. Ukoliko dođe do oštećenja proizvoda koja su posledica neadekvatne izrade (npr. loša kutija, bočica), uvažićemo vašu reklamaciju. Ukoliko se proizvod ošteti na drugi način, usled nepažnje korisnika, ne možemo uvažiti reklamaciju.

Da biste reklamirali proizvod, nije neophodno da sačuvate račun, jer Koloid od samog početka vodi evidenciju svojih kupaca, radi pružanja usluge najviših standarda.

 

Ukoliko niste zadovoljni proizvodom, a ne radi se o neispravnosti ili oštećenju, molimo vas da nam se obratite za podršku putem mejla. Ukoliko, ipak, želite da proizvod vratite, možete ga zameniti za druge proizvode, u manjoj ili većoj vrednosti, sa doplatom ili povraćajem novca, u zavisnosti za koju se opciju opredelite. Vraćanjem proizvoda, a bez zamene za neki drugi, dobijate svoj novac nazad, na isti način kako ste izvršili plaćanje (u gotovini ili na račun sa koga ste platili platnom odnosno kreditnom karticom. Proizvod koji menjate ili vraćate NE SME BITI OŠTEĆEN NITI KORIŠĆEN (uključujući i pranje) i U ORIGINALNOJ AMBALAŽI. Prilikom zamene, kupac snosi troškove dostave (dostava u oba smera: i vraćenog proizvoda i novog koji se uzima u zamenu) ili vraćanja proizvoda.

 

Budite sigurni da ćemo sve opravdane reklamacije prihvatiti i u zavisnosti od vaših zahteva zameniti proizvod ili vratiti uložen novac.

Napomena: reklamacije primamo u roku od 7 dana od prijema pošiljke.

 

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava, kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Koloid (Koloid d.o.o.) je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

 

Cene

Sve navedene cene na sajtu su sa izraženim PDV-om. Ukoliko kupac poruči robu, a u međuvremenu dođe do promee cee tog proizvoda Koloid će prihvatiti cenu koja je važila u trenutku prijema porudžbenice.

 

 

Hvala na razumevanju i strpljenju u iščekivanju svojih Koloid proizvoda.