Možemo li lako do lepih stopala? Lečenje i prevencija gljivičnih infekcija stopala

Možemo li lako do lepih stopala? Lečenje i prevencija gljivičnih infekcija stopala

Gljivična infekcija stopala je često oboljenje kože stopala koje barem jednom u životu pogodi čak 70% ljudi. Infekcija je uporna i prilično zarazna, ali se može brzo otkloniti ranim lečenjem. Kod većine ljudi javljaju se simptomi kao što su:

  • svrab i osećaj pečenja na prstima i stopalima,
  • perutanje, veoma suva, ispucala koža koja se ljušti,
  • ispucala, meka i bela koža između prstiju,
  • ispucala koža na peti,
  • plikovi,
  • neprijatan miris.

Šta je gljivična infekcija stopala?

Gljivična infekcija stopala (atletsko stopalo, u medicini poznato pod nazivom “Tinea pedis”) naziv je za infekciju kože na stopalu i nožnim prstima, koju izazivaju gljivice koje  se razvijaju u toplom i vlažnom okruženju, na primer, u svlačionicama, tuš kadama i kupatilima, u obući i čarapama. Gljivicama upravo ovakva sredina odgovara za razmnožavanje. Gljivična infekcija se obično javlja između prstiju, ali se može javiti i na tabanima i na bočnim stranama stopala. Gljivice iz roda Candida, kao i bakterije, mogu pogoršati postojeće i izazvati druge simptome poput neprijatnog mirisa. Gljivična infekcija stopala je veoma zarazna i lako se širi kontaktom sa zaraženom kožom ili drugim zaraženim površinama i predmetima.

Lečenje gljivične infekcije stopala

Ukoliko znake gljivične infekcije stopala primetite rano i odmah počnete sa lečenjem, infekciju brzo možete da izlečite.

Predlažemo korišćenje kolekcije za negu stopala sa jonima srebra i zeolitom: Foot sprej i Foot puder.

Foot sprej je multifunkcionalni, prirodni preparat za negu kože stopala, koji zahvaljujući moćnim, prirodnim sastojcima, omogućava efikasnu higijenu i negu kože stopala, što dovodi do momentalnog otklanjanja svraba, nestanka neprijatnog mirisa i smanjenog znojenja. Sastojci preparata hidriraju kožu, pružaju 24 časovnu zaštitu, neguju suvu i oštećenu kožu, čineći je glatkom i zdravom. Preporučuje se osobama sa atletskim stopalom i gljivičnim infekcijama stopala i noktiju, sportistima, rekreativcima i ostalima koji dosta vremena provode stojeći. Sprej je nežan prema osetljivoj koži, a četvorokomponentna formula, kombinacijom zeolita, jona srebra i nanočestica srebra uništava gljivice i bakterije i sprečava neprijatne mirise stopala i obuće.  Etarsko ulje eukaliptusa ima protivupalno, antibakterijsko i analgetsko dejstvo. Glicerin hidrira kožu, čineći je elastičnom i štiti od spoljnjih uticaja.

Foot Puder je najnovija tehnološka inovacija, trokomponentna formula, koja kombinacijom zeolita i koloidnog srebra uništava gljivice i bakterije i sprečava neprijatne mirise stopala i obuće.  Etarsko ulje eukaliptusa ima protivupalno, antibakterijsko i analgetsko dejstvo. Preparat deluje efikasno, sprečava pojavu i razvoj čestih i upornih gljivičnih infekcija stopala i noktiju.

Sprečavanje širenja infekcije i pojavljivanja nove

Zaštitite svoja stopala i sprečite širenje infekcije. Važno je da ne delite svoju odeću, obuću, peškire i posteljinu sa drugim osobama. Stopala uvek obrišite posebnim peškirom namenjenim za to i temeljno ih naprskajte Foot sprejom sa jonima srebra. Kada se sprej osuši pospite po stopalima i između prstiju Foot puder sa jonima srebra, a takođe i u čarape i obuću koju planirate da nosite. Foot kolekciju sa jonima srebra kompanije Koloid možete poručiti preko online shop-a: https://koloid.rs/product/foot-antigljivicni-set-specijalna-ponuda/

Gljivičnu infekciju stopala možete izlečiti brzo ukoliko počnete s tretmanom čim primetite prve znakove infekcije. Lečenje uvek završite u skladu sa uputstvima, čak i ako koža na stopalu pokaže ranije znakove poboljšanja, jer ćete samo tako osigurati da infekcija bude sasvim izlečena i ponovo se ne vrati.