Zeolit – kamen života

Zeolit – kamen života

Zeolit – kamen života, najnažniji detoksikator, predstavlja moćnu silu za očuvanje zdravlja u savremenom svetu ispunjenom toksinima. Kao prirodni adsorber, Zeolit ima sposobnost da iz organizma izvuče teške metale i otrove, pružajući svežu percepciju ćelija i uspostavljajući zdravu unutrašnju atmosferu. Njegova moć leži u sposobnosti da brzo i efikasno detoksifikuje organizam, pružajući podršku imunom sistemu i osiguravajući vitalnost i dobrobit.

Najsnažniji detoksikator organizma – Zeolit

U današnje vreme, ma koliko želeli, ne možemo izbeći sve ono što kontaminira naš organizam i šteti zdravlju, a potreba za detoksikacijom organizma veća je nego ikada. Postoji jedan čudesan kamen čije se dejstvo još od davnih vremena pokazalo kao najbolji prirodni detoksikator i čistač organizma. U pitanju je Zeolit, koji se kako u svetu, tako i kod nas, pokazao kao najbolji adsorber otrovnih materija iz organizma.

Prisutnost toksina u našem okruženju

Okruženi smo toksinima. Oni su prisutni u vazduhu koji dišemo, hrani koju jedemo, vodi koju pijemo. Ovi otrovi prava su tempirana bomba koja se svaki čas može aktivirati i transformisati u bolest. Da ne bi došlo do bolesti neophodno je čistiti organizam. Detoksikacija na dnevnom nivou može pomoći telu da ostane u formi i da olakša rad jetre, poznate kao „fabrika za čišćenje.”

Clinoptilolit – posebna vrsta Zeolita, najsnažnijeg detoksikatora

Posebna vrsta zeolita – Clinoptilolit,  je silikatni mineral, sa čudesnom sposobnošću vezivanja teških metala poput olova, arsena, žive, nikla, kadmijuma, aluminijuma i drugih otrova iz organizma. U slučajevima pada imunog sistema ovi otrovi se mogu brzo akumulirati u telu i na taj način poremetiti rad jetre, bubrega, mozga i creva.

Zeolit ima moć da povlači teške metale i druge otrove iz organizma kroz osmotski proces, koji je spor, ali stabilan i veoma delotvoran. Korišćenjem Zeolita omogućava se sveža percepcija ćelija, dolazi do brzog uspostavljanja homeostaze i zdrave unutrašnje atmosfere u telu. Na taj način uspostavlja se takozvana matrica zdravlja.

Nakon primene Zeolita telo ga izbacuje iz organizma urinarnim traktom, zajedno sa svim teškim metalima, u roku od samo nekoliko sati. Ovaj proces je najsnažnija prirodna detoksikacija organizma.

Brojna istraživanja sprovedena širom sveta potvrđuju da je Zeolit najjači prirodni detoksikator, antioksidans i zaštitnik imunog sistema. Snaga Zeolita leži u tome što  omogućava organizmu da sam sebe brani i odbrani od otrovnih čestica, tako što ih vezuje u svoju saćastu molekularnu strukturu i  bez zadržavanja izlučuje putem urina, stolice i znoja.

Kao sirovina za dalju preradu, prirodni Zeolit nema dejstvo i kao takav nije za upotrebu, već ima potencijalnu energiju mirovanja. Mehaničkom mikronizacijom i termičkom obradom on postaje aktivan i njegova potencijalna energija prelazi u kinetičku energiju vibracionog kretanja sa najvećim nivoom adsorbcione moći, za razliku od svih drugih antioksidanasa.

Aktivirani Zeolit – proces i delovanje

Aktivirani Zeolit se u vodi, u pljuvački usne duplje i u krvi krvnih sudova kreće velikom brzinom, adsorbujući usput štetne materije do svog molekularnog zasićenja. U odnosu na sve druge detoksikatore, njegova izvanredna prednost ogleda se u činjenici što se zajedno sa svim “zarobljenim otrovima” u kratkom roku izlučuje iz organizma, a u taj dokaz korisnik se vrlo brzo uverava i sâm.

Stalna pospanost, umor i pad energije su znak da je vreme za čišćenje organizma koje vraća energiju i poboljšava zdravlje.

Znakovi da je vreme za detoksikaciju Zeolitom

Ni jedna bolest ne nastaje odmah, već vremenom kumulira i na kraju eskalira, a ljudi obično tek tada reaguju i traže pomoć. Proces ozdravljenja uz pravu dijagnozu i pomoć imunom sistemu je dug i spor, jer je vreme oporavka do ozdravljenja proporcionalno vremenu nastajanja zdravstvenog problema. Iz tog razloga je preventivna upotreba zeolita za ljudsku upotrebu najveća pomoć imunom sistemu – čuvaru našeg zdravlja.

Način delovanja Zeolita Clinoptilolita, najsnažnijeg detoksikatora

Samo „Zeolit Clinoptilolit”, sa svojom saćastom molekularnom strukturom i snažnim negativnim naelektrisanjem može da izvrši katjonsku izmenu lošeg sa dobrim. Ali…na koji način on to postiže? 

Zeolit Clinoptilolit u svojim negativno polarisanim molekulima sadrži pozitivne jone i esencijalne katjone poput kalijuma (K), kalcijuma (Ca), magnezijuma (Mg), bakra (Cu), cinka (Zn), gvoždja (Fe) i drugih korisnih minerala, koji su od velikog značaja za organizam. Pozitivni esencijalni joni u procesu jonske izmene zamenjuju mesta sa pozitivno naelektrisanim toksinima iz tela koje čvrsto vezuje unutar kristalne rešetke i bez ostatka izlučuje iz tela.

Efikasnost Zeolita u čišćenju organizma

Primena zeolita Clinoptilolita temelji se na biofizičkim svojstvima i svojstvu jonske izmene, pri čemu se već u gastrointestinalnom traktu vezuje 40% teških metala, a 60% toksina se vezuje u krvotoku na ćelijskom nivou. Ovakvo čišćenje organizma omogućava podizanje imunog sistema i remineralizaciju oštećenih  ćelija. 

Smanjenje slobodnih radikala i infekcija

Zeolit utiče na sposobnost imunološkog sistema da se suprotstavi infekcijama i ima snažan uticaj na sma-njenje nivoa slobodnih radikala u krvi. Klinički je dokazano da zeolit izbacuje teške metale iz organizma, a deluje i kao antibiotik, vezujući bakterije poput pseudomonas aeruginosa, staphylococcus aureus, escherichie coli i drugih.

Zeolit odstranjuje toksine iz tela prema hijerarhijskom redu. U prvoj fazi deluje na olovo, živu, kadmijum i arsen. Ova, prva faza, traje oko 4 nedelje, a potom adsorbuje pesticide, herbicide, kseno-estrogene, mikotoksine i druge hemikalije.

Zeolit Duo Detox+ svestrani čistač i zaštitnik

Zeolit duo detoks+ (u prahu i kapsulama), poboljšava imunitet, smanjuje umor, reguliše nivo šećera i masnoće u krvi, sprečava razvoj ateroskleroze, reguliše povišeni krvni pritisak, pomaže prilikom mučnine, smanjuje nadutost kod zapaljenja i ciroze jetre, otklanja gastritis, smanjuje bol, ukočenost i poboljšava pokretljivost zglobova.

Zeolit duo detox+ se posebno preporučuje kao čistač od aflatoksina. S obzirom na to da je jak antioksidans, zeolit stabilizuje slobodne radikale, poznate uzročnike mnogih bolesti, između ostalog i autoimunih oboljenja. Ova oboljenja poznata su i kao sistemska inflamatacija, prilikom koje ljudsko telo samo napada svoje tkivo. Zeolit aktivira i deaktivira T i D limfocite, što može da pomogne obolelima od autoimunih bolesti.

Za održavanje homeostaze unutrašnjih organa i spoljnih delova kože nije dovoljna samo oralna primena Zeolit duo detox+ (u kapsulama), već je potrebno koristiti ga i u prahu, unošenjem u usta sa vodom. Deluje brzo i direktno, uništavajući najpre patogene bakterije koje se nalaze u usnoj duplji i ždrelu, a zatim se spušta do digestivnog trakta gde nastavlja svoje delovanje.

Zeolit u prahu je savršena prevencija dejstvu slobodnih radikala.

Preporučena primena Zeolita

Zeolit duo detox+ se naročito preporučuje za:

 • Detoksikaciju (čišćenje organizma),
 • Jačanje odbrambene sposobnosti organizma, povećanjem nivoa antioksidanasa,
 • Čišćenje usne duplje od afti, gljivica, fistula, ranica, paradontoze, karijesa, skidanja kamenca sa zuba,
 • Regulaciju povišenog krvnog pritiska, odstranjivanje masnoća i triglicerida u krvi,
 • Smanjenje alergijskih reakcija na polen, grinje, UV zračenja,
 • Stanja predoziranosti alkoholom, eliminaciju alkohola iz krvi,
 • Bezbolno izlučivanje peska i kamena iz bubrega i žučne kese,
 • Zaustavljanje dijareje nastale usled trovanja hranom,
 • Probleme sa uvećanom prostatom i urinarne infekcije,
 • Regulaciju bolnih zglobova prstiju ruku i nogu usled artritisa i gihta,
 • Podizanje odbrambenih sposobnosti organizma kod bolesnika sa hroničnim virusnim i gljivičnim infekcijama,
 • Lakše podnošenje efekata hemoterapije,
 • Osetno poboljšanje psihofizičke i zdravstvene spremnosti sportista.

Zeolit duo detox+ se preporučuje kao dopuna ishrani: osobama sa oslabljenim imunitetom, hroničnim bolesnicima i rekovalescentima, sportistima i svima koji su izloženi pojačanom fizičkom naporu, osobama koje su izložene pojačanom stresu, nakon hemoterapije, obolelima od virusnih infekcija (posebno hepatitis B i C), osobama sa čirom na želucu…

Nakon popijene preporučene doze zeolita sa vodom, u roku od par sati ili odmah, konzument će osetiti potrebu za uriniranjem i to u povećanoj količini. Prvih 15 do mesec dana u tako povećanoj količini izlučenog urina uočava se zamućenje i neprijatan miris, što je znak čišćenja organizma. Daljim korišćenjem zeolita dolazi do normalizacije i vraćanja prirodne boje urinarnog sadržaja.

Potvrđena je teorija da priroda ima rešenje za sve bolesti, a za zeolit mnogi umovi kažu da je alhemijski božanski dar.