Šta bore na licu otkrivaju o tvom životu i zdravlju?

Šta bore na licu otkrivaju o tvom životu i zdravlju?

Bore i linije po licu su neminovnost kojoj ne možemo pobeći i zato treba da ih prihvatimo. Jedna izreka kaže: ,,Žena bez bora nikada se nije smejala, nikada nije plakala, nikada nije bila nervozna, nego uvek hladna i dosadna kao kamen. Nema emocija. Nema ih ni kamen, zato je gladak.“ Zato, nemojte gledati na svoje bore kao na kaznu prirode, već kao na dnevnik vašeg života koji otkriva ponešto o vama.

Pored emotivnih stanja, bore i mesto na kome se pojavljuju na licu mogu otkriti i određene probleme sa zdravljem, zato pojavu ovih nepravilnosti ne treba uzimati zdravo za gotovo! U današenjm tekstu donosimo vam jednu zanimljivu priču o tome šta vaše bore otkrivaju o vama, ali i o vašem zdravlju!

Prema indijanskoj tradiciji lečenja, lice se može podeliti u 3 regije – čelo kao prva, nos i obrazi kao druga i brada i usne kao treća. Nepravilnosti koje se javljaju u prvoj zoni ukazuju na probleme sa debelim crevom, anksioznost i znaci su stresa i uznemirenosti. Nepravilnosti u drugoj zoni ukazuju na probleme sa tankim crevom i znak su neke iritacije, ljubomore ili razočaranja. Konačno, nepravilnosti u trećoj zoni ukazuju na probleme sa grudima i stomakom, ali su i znak anksioznosti, depresije, ali i naklonosti prema nekome ili nečemu.

Vodič koji sledi u tekstu ispod je neka vrsta okvirne mape vašeg lica i činjenice na koje ukazuje treba uzeti sa pažnjom, ali bez paničenja unapred. Ukoliko niste sigurni u stanje svog organizma, obavezno idite na sistematski pregled.

1. Horizontalne linije na čelu – Ove linije se pojavljuju kada smo zabrinuti. Čovek koga more brige mršti čelo i tako se formiraju ove bore. Ako ih imate to znači da ste dosta brinule o nečemu. Osim toga, ove bore mogu ukazivati i na prekomerni unos šećera i masnoća u organizam.

2. Desna vertikalna linija između obrva – Možda imate problem sa jetrom.

3. Leva vertikalna linija između obrva – Mogući problemi sa slezinom.

4. Duboka horizontalna bora na vrhu nosa –  Ukazuje na predispoziciju za različite alergije, ali može značiti i da je vaš seksualni apetit nizak.

5. Lepeza bore na uglovima očiju – Vi ste osoba koja se u životu puno smejala. Ali pored toga, mogu da ukazuju i na to da imate loš vid, pa često škiljite kada gledati, ali i da imate problema sa jetrom.

6. Vreće ispod očiju i tamni podočnjaci – Ovo je prvi znak smanjenog unosa vode u organizam, ali i problema sa bubrezima. Takođe, ovi simptomi su i znak neispavanosti i umora.

7. Nepravilnosti na obrazima – Ovo može biti znak zapušenih sinusa i problema sa varenjem.

8. Crven vrh nosa – Problemi sa srcem. Možda ste umorni, i srce vam je preopterećeno.

9. Duboka linija na ivici usana – Često ste bili tužni. Ali ovo može ukazati i na probleme sa organima za reprodukciju.

10. Izažena bora ,,smejalica“ – Ovo ukazuje na to da ste osoba koja voli i često se smeje, ali može otkriti i problem sa pankreasom, kao i dijabetes.

11. Vertikalne linije izna usana – Ove borice ukazuju na to da ste pušač, ali i da imate smanjen libido.

12. Različite flekice na usnama: Beličaste flekice mogu ukazivati na parazite u debelom crevu; Plavičasto-ljubičaste flekice – loša cirkulacija; Tamne flekice – takođe mogu ukazivati na probleme sa varenjem.

13. ,,Dupla brada“, izražen podvaljak – Problemi sa prekomernom težinom, ali i problem sa funkcionisanje tiroidne žlezde.

14. Krug oko dužice – Znak visokog holesterola.

15. Vidljiva čeona vena – Povišen krvni pritisak uzrokovan nekim stresom.

16. Dubok usek na bradi – Znak dugotrajne depresije i potištenosti, ali može ukazivati i na izražen libido.

Ponavljamo, ovaj vodič uzmite sa rezervom i pre bilo kakve ishitrene odluke, konsultujte se sa svojim lekarom.