Prirodni tretmani za lepotu žene

Kozmetički tretmani mogu da budu preskupa varijanta za održavanje lepote, a hemijski preparati svakako nisu najbolje rešenje za vašu kožu. Od sada možete negovati svoje lice prirodnim tretmanima, koji su gotovo besplatni, a dobiti isti efekat.

Ne trebaju vam skupi proizvodi da biste imali nežnu, lepu kožu.

Umesto toga, isprobajte ove jednostavne i prirodne recepte za čišćenje lica. Kada izračunate, svaki tretman košta manje od 10 dinara, jer mala količina ovih prirodnih „lekova“ može da vrati vašem licu besprekoran izgled.

Čišćenje lica medom i limunom

Med i limun u kombinaciji, pružaju prirodnu hidrataciju i imaju antiseptičko dejstvo, što je savršeno za negu kože lica. Limunska kiselina ubija bakterije koje su uzrok pojave akni, dok enzimi iz citrusa pomažu u odstranjivanju mrtvih ćelija na koži. Med je prirodno antibakterijsko sredstvo puno antioksidanasa, koji sprečavaju pojavu akni i usporava starenje kože.

Uputstvo za upotrebu: Pomešajte dve kašičice meda sa kašičicom sveže isceđenog limunovog soka. Zagrejte smešu između prstiju, pa namažite tanak sloj po licu i vratu. Ostavite na licu dok se ne osuši, a zatim isperite toplom vodom.

Čišćenje lica jogurtom

Jogurt je prirodni čistač lica, jer je bogat belančevinama i mlečnom kiselinom. Ova jedinjenja zajedno pomažu u detoksikaciji kože. Redovno nanošenje mlečne kiseline može da pomogne vašoj koži da se reši mrtvih ćelija, a belančevine sužavaju pore, umanjuju sitne bora i hidriraju lice.

Uputstvo za upotrebu: Nežno umasirajte tanak sloj jogurta na čisto lice, koristeći jagodice prstiju. Ovo će da pomogne da se skine sva preostala prljavština ili kozmetika sa lica. Ostavite da deluje nekoliko minuta, a zatim se umijte toplom vodom i peškirom.

Čišćenje lica maslinovim uljem

Ovo ulje pruža duboku hidrataciju suvoj koži, a njegovi antioksidansi i dobre masti smanjuju slobodne radikale, koji mogu da ublaže iziritiranu kožu.

Uputstvo za upotrebu: Pripremite efikasnu noćnu kremu sa pola šoljice maslinovog ulja, 1/4 šoljice sirćeta i 1/4 šolje vode. Ovako možete da izbelite tamne mrlje na licu, da ubijete bakterije i učinite vašu kožu nežnom i čistom.