Ohlađena lava

Ohlađena lava

Najdelotvorniji mineral sa snažnim detoksikujućim moćima

Već vekovima se detoksikacija praktikuje u različitim kulturama širom sveta. Ona podrazumeva čišćenje tela i jačanje organizma.

Svi aspekti današnjeg načina života, od hrane do vazduha koji udišemo, ukazuju da je detoksikacija organizma esencijalna za opšte zdravlje, jer omogućava telu da se regeneriše. Uticaj savremenog društva i okolnosti koje ga kreiraju, bude svest za vitalnim životom, formirajući potrebu da budemo zdravi, srećni i u dobroj formi. Detoksikacija organizma je prvi korak ka ozdravljenju.

Metabolički proces koji uključuje niz enzimskih reakcija koje prepoznaju, rastvaraju i neutrališu toksine nazivamo detoksikacijom. Detoksikacija je proces prečišćavanja organizma od štetnih materija, koji su prisutni u organizmu udisanjem otrovnih gasova, konzumiranjem kontaminirane vode i nezdrave hrane. Loše navike su takođe uzročnici zatrovanog organizma. Neke od njih su konzumiranje brze hrane, cigareta, alkohola i narkotika, kao i hroničan stres i nedostatak kretanja. Ovim procesom se štetne materije transportuju iz jetre, creva, pluća, limfe, kože i bubrega  i izbacuju iz tela. Međutim, kada je ovaj sistem ugrožen, tada nastupa prirodni vulkanski mineral Zeolit – Clinoptilolit.

Magičan kamen – Zeolit, kroz koji struji elementarna snaga prirode, čije se dejstvo još od davnina pokazalo kao najbolji prirodni detoksikator i čistač organizma se pokazao kao najbolji adsorber otrovnih materija.

Najstarije lekovito sredstvo sa silicijumom danas doživljava ponovno otkriće, i među sve većim brojem ljudi počinje da važi za najefikasnije sredstvo za detoksikaciju, jer ima sposobnost da usvoji štetnu/toksičnu materiju u svoju strukturu i da je putem organa za izlučivanje izbaci iz organizma. Zeolit – Clinoptilolit je negativno naelektrisan te ima sposobnost vezivanja pozitivno naelektrisanih jona toksina, teških metala, štetnih hemikalija, stabilišući ćelijske strukture i uklanjajući razgradne proizvode metabolizma. Kako bi mu se povećao adsorpcioni kapacitet i sposobnost jonske izmene zeolit se usitnjava do veličine mikrona, tehnološkim postupkom mehaničke aktivizacije. Rezultati primene zeolita bazirani su na temeljnim istraživanjima renomiranih svetskih naučnika iz područja farmakološke medicine.

Pametan Zeolit prepoznaje oštećenje ćelije, te na to mesto jonskom izmenom dovodi dragocene minerale, sprečavajujući njeno dalje oštećenje i mutaciju koja u nekim slučajevima može da dovede i do malignih oboljenja.

Toksini u telu stvaraju podlogu za stanja kao što su:

 • gubitak koncentracije
 • probavne smetnje
 • umor
 • razdražljivost
 • sklonost ka sezonskim alergijama
 • osetljivost kože
 • bol u zglobovima
 • gojaznost
 • neprijatan miris tela
 • hormonalni poremećaji

100% prirodan, apsolutno siguran i netoksičan vulkanski mineral Zeolit – Clinoptilolit ima čudesnu sposobnost vezivanja teških metala poput olova, arsena, žive, nikla, kadmijuma, aluminijuma i drugih otrova iz organizma. Tegobe koje izazivaju teški metali su:

 • respiratorni poremećaji,
 • psihički poremećaji,
 • motorni poremećaji,
 • senzorski poremećaji,
 • želudačno-crevni poremećaji,
 • kardiovaskularni poremećaji.

Ovaj proces se vrši kroz osmotski proces, koji je spor, ali stabilan i veoma delotvoran. Uspešno uklanja teške metale, te se na taj način uspostavlja bolje funkcionisanje nervnog sistema, čak i kod osoba koje boluju od Alchajmerove bolesti, autizma ili demencije.

Jetra je najvažnija žlezda u ljudskom organizmu koja ima brojne funkcije, među kojima su i one metaboličke. Ona vrši obradu nagomilanih toksina, što je njena osnovna funkcija, radi njihovog uklanjanja iz krvotoka. Razlaže toksične nusproizvode tako da se mogu filtrirati kroz bubrege. Putem portalne vene jetra prima krv sa hranljivim sastojcima iz organa za varenje, te hepatociti (ćelije jetre), prihvataju i filtriraju ovu krv. Oni deluju kao mali centri za sortiranje hranjivih materija, određujući koje treba preraditi, šta treba upotrebiti, a šta eliminisati, i na posletku šta bi trebalo da se vrati u krvotok. Zeolit pomaže eliminaciju toksina, uključujući alkohol, hemikalije i teške metale, ali i patogene poput bakterija i virusa.

Bubrezi kao i jetra filtriraju otpad i nepoželjne supstance kao što su nusproizvodi lekova i štetne hemikalije iz tela. Regulišu ravnotežu tečnosti i elektrolita održavajući telo u balansu. Ovo je od vitalnog značaja za održavanje pH ravnoteže tela, omogućavajući ćelijama da obavljaju svoje funkcije i kontrolu krvnog pritiska.

Nakon primene Zeolita, u roku od samo nekoliko sati, telo ga izbacuje iz organizma zajedno sa svim toksinima. Ovaj process je najsnažnija prirodna detoksikacija.