Napravi sama

5 EFIKASNIH MASKI ZA LICE

1. Maska od kafe

Talog od crne kafe, u kombinaciji sa kokosovim uljem, uveliko je poznat recept za fantastičan piling. Međutim, maska za lice sa kafom jednako je sjajna. Kafa pomaže da se smanje upale i crvenilo na licu. Pomešajte par kašičica mlevene crne kafe sa malo mleka i limunovog soka dok ne dobijete smesu sličnu pasti koju ćete naneti na lice i ostaviti da deluje 10-ak minuta, a zatim isprati mlakom vodom.

2. Maska od banane

Poznato je da je banana bogata kalijumom i verovatno ste čuli koliko je dobra za organizam, kao i za kožu. Pored kalijuma, sadrži vitamin C, biotin i mangan. Koža jedva čeka da upije ove hranljive sastojke. Pomešajte jednu zrelu bananu sa kašičicom meda i limunovog soka i dobijenu masku držite na licu oko 15 minuta, nakon čega ćete se umiti mlakom vodom.

3. Maska s jajetom

Jaje je prebogato proteinima. Pomaže da se koža zategne, a pore skupe. Pomešajte belance sa ovsenim pahuljicama i dodajte dovoljno pahuljica dok smesa ne postane kompaktna. Nanesite na lice i ostavite da deluje oko 20 minuta, nakon čega ćete isprati mlakom vodom.

4. Maska sa avokadom

Avokado ima puno vitamina i zdravih masnoća, koji imaju sjajan efekat na koži. Koža dobija posebnu blistavost i elastičnost. Potrebno je da pomešate pola avokada sa malo meda i tople vode kako biste dobili pastu za lice koju ćete držati na licu 10 minuta i zatim isprati mlakom vodom.

5. Maska sa kurkumom

Kurkuma ima brojna pozitivna svojstva kada je reč o nezi kože, posebno kada su u pitanju upale koje kurkuma uspešno smiruje. Pomešajte malo kurkume, aloja vere i meda kako biste dobili efikasnu masku protiv bubuljica, za blistavu i lepu kožu. Dobijenu pastu držite 10-ak minuta na licu i nakon toga sve isprerite mlakom vodom.