Najbolji prirodni antibiotici

Najbolji prirodni antibiotici

Biljni antibiotici su oduvek korišćeni u borbi protiv prehlade, gripa i infekcija. Danas se vraćaju lagano kao alternativa sintetičkim antibioticima, na koje su mnoge bakterije postale otporne.

Bakterije se veoma brzo razmnožavaju i na neki način “komuniciraju” međusobno i na taj način dele informacije. Kako za kratko vreme može nastati ogroman broj bakterija, otvorena je i mogućnost mutacija i tako nastaju bakterije otporne na razne vrste antibiotika. Danas gotovo da nema antibiotika na koji se nije razvila neka vrsta bakterijske otpornosti. Sve to stvara velike probleme u medicini i zato je veliki broj istraživanja sve više usmeren na prirodne antibiotike.

Od najboljih biljnih antibiotika izdvajamo: šipak, beli luk, đumbir, aloe veru, med, žalfiju, bagrem, ehinaceu, eukaliptus, ekstrakt semenki grejpa, kleku, sladić, polen, majčinu dušicu, kurkumu, lavandu, listove masline, uvu, karanflić … Evo kako se neki od njih koriste.

Aloe vera i med

Bilo odvojeno ili zajedno, ovi plodovi prirode su vrlo uspešni u lečenju raznih infekcija. Zajedno čine najbolji prirodni lek protiv opekotina, a pomažu bržem zarastanju i sprečavanju rana i pojave infekcije.

Ehinacea

Odlična protiv mnogih virusa i bakterija. Najčešće se upotrebljava za bolno grlo, protiv prehlade i gripa. U ovom slučaju preporučuje se oko 30 kapi tinkture Ehinacee na svaki sat vremena ili topli čaj od ove biljke.

Žalfija

Stara Hipokratova rečenica glasi: „Zašto bi dopustili da čovek umre, kada mu žalfija raste u vrtu“? Lista bolesti protiv kojih je dobro upotrebiti žalfiju je zaista duga. Odlična je za usnu duplju, zube, krv, jetru, sinuse, grlo, zglobove, pluća, stomak…

Beli luk

Aktivan je protiv bakterija poput stafilokoka, streptokoka, ešerihije koli, salmonele, herpesa, virusa gripa (tipa B), HIV-a… Možete ga jesti svežeg, koristiti što češće u ishrani ili u kapsulama u prahu. Izbegavajte unos belog luka ako koristite lekove protiv zgrušavanja krvi.

Najefikasnija prirodna odbrana imuniteta – SREBRNA VODA –  https://koloid.rs/imunitet/

Najbolji prirodni antibiotici