You are currently viewing Lepota, zdravlje i zeolit!

Lepota, zdravlje i zeolit!

Mineral koji nas čuva, skuplja sve štetno iz organizma, a ima i ulogu u lepoti i nezi kože

Zeolit je definitivno nešto prirodno i neophodno kada je u pitanju lepota. Mineral ima mnogo prednosti kada se koristi lokalno. Nikad niste čuli za njega? Ne brinite. Evo našeg potpunog vodiča za primenu zeolita u svrsi lepote.

Šta je zeolit?

Zeolit je mineral koji ima antiinflamatorno dejstvo, antioksidans i on pomaže u čišćenju pora. Prvi put je formiran pre više od 300 miliona godina. Zeolit je mineral koji se uglavnom sastoji od silicijum dioksida (treći najzastupljeniji element u tragovima u ljudskom telu) i tetraedra aluminijuma. Postoji mnogo varijacija i svaka je jedinstvena za svoje okruženje. Neke vrste zeolita su nastale u reakciji vulkanskih stena i pepela sa morskom vodom; drugi su slatkovodne varijacije. U Australiji, na primer, zeolit je poznat i kao klinoptilolit i smatra se da je jedno od najstarijih nalazišta te vrste na svetu.

Zašto treba da koristimo zeolit?

Uprkos našim najboljim naporima da zaštitimo našu kožu od spoljašnjih agresora, poput zagađenja, prljavštine i drugih čestica, naša koža i telo su i dalje napadnuti mnoštvom stvari koje uništavaju našu kožu I organizam. Tada na scenu stupa Zeolit Duo Detox+. On ima izuzetnu sposobnost da apsorbuje, zadržava, oslobađa i razmenjuje različite hemikalije, hranljive materije i jone u skladu sa potrebama vašeg tela. Zamislite nešto slično modernom aktivnom uglju, jer takođe pomaže da izvučete nečistoće u vašoj koži.

yeolit piling

Kako zeolit funkcioniše?

Zeolit je jedinstven po tome što je njegova mikroporozna ćelijska struktura u obliku saća jedan od retkih prirodno naelektrisanih minerala, što znači da je u stanju da privuče pozitivno naelektrisane zagađivače. Unutar ovih negativno naelektrisanih “kaveza” u saću mogu se naći zdravi minerali kao što je kalijum. Zeolit zamenjuje svoje zdrave, negativno naelektrisane minerale za sve pozitivno naelektrisane zagađivače na ili u vašem telu. U suštini, uklanja loše stvari tako što ih zamenjuje dobrim stvarima.

Pošto vaše telo ne apsorbuje zeolit, zagađivači koje usisava se bezbedno uklanjaju kada ga isperete sa kože ili izbacite putem mokraće.

Šta da tražim?

Sada kada znate zašto je dodavanje zeolita vašoj rutini nege kože korisno, postoji nekoliko stvari koje treba imati na umu kada tražite proizvode. Danas ima mnogo brendova koji koriste zeolit u svojim maskama ipreparatima za kožu i detox organizma, ali ako želite da pronađete čist zeolit u najmanjim granulama koji je najdelotvorniji zeolit, Zeolit Duo Detox+ u prahu je ono što tražite.

Zašto baš Zeolit Duo Detox+?

Izuzetno je važno da koristite samo visokokvalitetni, mikronizovani zeolit (klinoptilolit) koji je pravilno očišćen i 100 posto čist. Zeolit se dobija iz zemlje i treba ga odvojiti od drugih prirodnih minerala koji nisu toliko dobri za vaše zdravlje.

000 zeolit prah 3 (1)

Kako sve mogu da koristim Zeolit Duo Detox+?

Evo nekoliko načina da koristite ovaj vrhunski sastojak lokalno za Vašu kožu:

  • Maska: U obliku finog praha, zeolit čini masku za divno čišćenje. Pomešajte 1 kašiku zeolita u prahu sa 2 kašike vode da dobijete pastu. Nanesite ga na lice i ostavite do sat vremena. Duboko će očistiti vaše pore i pomoći u lečenju svih postojećih mrlja.
  • Sredstvo za čišćenje lica: Pomešajte u istim razmerama kao i za masku, ali isperite nakon otprilike jednog minuta kako ne biste isušili kožu svakodnevnom upotrebom. Nastavite sa svojim omiljenim tonikom i hidratantnom kremom.
  • Piling: Sa svojom finom teksturom nalik pesku, zeolit je odličan nežni piling. Stavite 1 kašiku zeolita u prahu na dlan ili u malu činiju i mekom četkom (kabuki četka je idealna) nežno utrljajte puder u kožu malim, kružnim pokretima. Budite pažljivi oko delikatnijih područja (oči, itd.) i nemojte udisati prah. Zatim jednostavno operite lice toplom vodom i mekom krpom, nakon čega sledi prskanje hladne vode da biste smanjili upalu.

Zeolit kao detoksikator organizma:

Osnovna uloga Zeolit Duo Detox+ i jeste zapravo da očisti ceo organizam od svih štetnih toksina, lakih metala, bakterija I svega lošeg što se u našem organizmu skuplja.

000 zeolit prah 2 (1)

Ovog puta smo se fokusirali na njegovu primenu na koži, u cilju lepote i zdravlja kože. Razlog tome jeste upravo to sto živimo u sredini gde vazduh nije čist, gde su izduvni gasovi normalnost, gde voda nije zdrava kao izvorska. Kada ne živimo u najboljoj životnoj sredini, tada moramo da budemo svesni da ta životna sredina utiče na nas. Utiče na sve naše organe a samim tim ne smemo nikako zanemariti najveći ljudski organ, kožu.

Očistite organizam i spolja i iznutra i osetićete veliku razliku. Možda sa pilingom i maskom od Zeolit Duo Detox+ njegovu moć odmah primetite, ali oralnom primenom zeolita razliku će primetiti Vaš organizam.

Moramo da brinemo o sebi i moramo da učinimo sve da nas organizam bude što zdraviji. Moramo i da usporimo, ako ne i sprečimo nastanak raznih bolesti, koje nažalost odnose živote velikog broja ljudi. Moramo da čistimo organizam redovno, moramo da ga čuvamo. Zeolit Duo Detox+ se jednostavno primenjuje i čisti potpuno naš organizam, zato nemamo nijedan izgovor da već danas ne počnemo detoksikaciju i ne sačuvamo sebe.