Kraljevski tretman Srebrnom vodom

Kraljevski tretman Srebrnom vodom

Srebro služi čovečanstvu već preko šest milenijuma. Prva medicinska upotreba srebra zabeležena je još pre 6000 godina u Mesopotamiji kod drevnih Kaldea. Takođe, u istu svrhu korišćeno je i u Egiptu, kod Feničana, starih Grka, Rimljana… U Herodotovim zabeleškama možemo pronaći da ni jedan persijski kralj nije pio vodu ako nije bila čuvana isključivo u srebrnim posudama – gde je ostajala sveža godinama. Pre nove ere srebro je često korišćeno kako bi se hrana i piće očuvali ili konzervisali, a ova tehnologija je bila primenjena i tokom II Svetskog rata. U raznim narodima dugo je postojala praksa da se u bure ili posudu sa vodom ubaci srebrni novčić kako bi se voda što duže održala sveža. U vreme Aleksandra Makedonskog srebne pločice su korišćene kako bi se sprečile infekcije nakon hirurških intervencija na ranjenicima. Hiljadama godina kasnije, tokom prvog svetskog rata u istu svrhu korišćena je srebrna folija. Hipokrat je koristio srebrne preparate kako bi lečio čireve i ubrzao zarastanje rana, kao i Paracelzus koji je u 15-tom veku koristio srebro za unutrašnju upotrebu i tretiranje rana. Od 1880. godine kapi za oči koje su sadržale srebro nitrat bile su široko prihvaćene i propisane zakonom mnogih zemalja kao redovna terapija za novorođenčad radi prevencije post-porođajnih infekcija. U puno država, uključujući Srbiju, ova dobra praksa i danas spašava vid dece.

Švajcarski botaničar Karl Vilhelm fon Negeli je začetnik naučnog istraživanja mehanizma dejstva SREB­RA na ćeliju mikroorganizma koji je 80-tih godina 19. veka ustanovio da uništenje ćelije mikroor­ga­niz­ma ne izaziva sam metal, već njegovi joni i tu pojavu je nazvao „oligodinamika”. Dokazao je da SREBRO ima oligodinamičko dejstvo samo u rastvorenom, jonizovanom obliku, što su kasnije dokazali i drugi is­traži­vači. Nemački naučnik Vincent se bavio poređenjem aktivnosti pojedinih metala i došao je do zaključka da SREBRO ima najjači baktericidni učinak, a bakar i zlato slabiji. Njegov eksperiment pokazuje da je sta­fi­lo­koka na SREBRNOJ podlozi umirala za 2 dana, na bakarnoj – za 3 dana, a na zlatnoj – za 9 dana.

Niz istraživača je ustanovio da joni SREBRA pokazuju dobar terapeutski rezultat u lečenju virusnih obo­ljenja jer deaktiviraju viruse gripa A-1 i B, pojedine entero i adeno-viruse, a čak i da inhibiraju virus SI­DE. Oni su konstatovali da se u odnosu na standardnu terapiju, terapija koloidnim SREBROM pokazala da­leko efikasnijom. Postoji niz teorija koje objašnjavaju mehanizam dejstva SREBRNIH jona na same mikro­organizme. Najpopularnija je „adsorbciona teorija“, koja se bazira na negativnom naelektrisanju će­lija bakterija i pozitivnom naelektrisanju jona SREBRA koji se lepe na ćeliju bakterije, usled čega dolazi do me­đusobnog dejstva elektrostatičnih sila, prilikom kojih ćelija gubi životnu sposobnost. Postoje i istra­ži­va­či koji stavljaju akcenat na fizičko-hemijske procese, odnosno oksidaciju protoplazme bakterije u kojoj SREB­RO igra ulogu katalizatora. Dakle, joni SREBRA se sakupljaju na ćelijskoj membrani prilokom čega će­lija ostaje živa, ali se time narušavaju njene pojedine funkcije, kao npr razmnožavanje. Zatim, joni SRE­BRA prodiru dalje, kroz membranu u unutrašnjost ćelije, zaustavljaju disanje i proces oksidacije, i tada će­lija umire. Joni SREBRA ne deluju razarajuće, već obnavljajuće na ćelije mikroorganizama. U svetlu sa­vre­menih znanja SREBRO se smatra najmoćnijim sredstvom koje aktivno deluje na patogene bakterije i viruse.

Još od vremena Vavilonaca Srebro se smatralo ne samo plemenitim metalom, već simbolom Me­se­c­­a i moćnom zaštitom od zlih uticaja. Verovalo se da će amajlije od srebra zaštititi od mnogih bolesti. Sim­bol srebra povezuje se kod žena sa intuicijom, pojačavanjem Yin energije, duhovnim razvojem i apsorp­­cijom svega što je negativno. Srebro takođe može otkriti prisustvo loše energije kod osobe ili prisutne bo­lesti. Naime, veruje se da ukoliko srebrni nakit koji se nosi potamni, tada je osoba pod negativnom ener­gijom ili je u organizmu nastala bolest. Prema nekim verovanjima potamnelo srebro naznaka je kon­stant­nog lošeg raspoloženja osobe, negativne karme i prokletstva.

Postoji još puno verovanja za ovaj metal, a neka od njih su:

  • Amajlije od srebra povremeno treba ostaviti noću na prozoru kako bi upile blagotvornu energiju Meseca,
  • Narukvice od srebra pojačaće protok energije u tom delu tela,
  • Srebro štiti od zlih očiju, uroka i veštica,
  • Ukoliko srebro periodično menja boju to je pokazatelj da u organizmu postoje indikacije za od­ređe­nu bolest i da je balans organizma urušen,
  • Ukoliko potamne srebrne naušnice to je naznaka mogućeg problema sa vidom,
  • Srebrna kašičica jača imunitet detetu, ali služi i za otkrivanje otrova. Na svako putovanje poželjno je nositi sa sobom srebrnu kašičicu i sa njom promešati napitke,
  • Da bi se zaštitili od energije uroka veruje se da srebrni privezak treba imati u blizini manipura čak­re. On može biti na kaišu, odnosno, u predelu ispod pupka,
  • Ukoliko osoba sa sobom nosi srebrni privezak ili simbol biće zaštićena od stomačnih i plućnih bolesti,
  • Čišćenje doma Srebrnom vodom neutralisaće sve negativne uticaje.

Osnovna uloga srebra u našem organizmu je jačanje imunog sistema, jer efikasno i brzo uništava patogene organizme. Njegov nedostatak u ljudskom telu dovodi do poremećaja u funkciji imuniteta, što direktno utiče do pojave mnogih bolesti, pa čak i do malignih oboljenja. Prema podacima raznih autora nano čestice koloidnog srebra uništavaju preko 600 raznovrsnih patogenih mikroorganizama, virusa i gljivica, što daleko prevazilazi mogućnosti najmoćnijih antibiotika, koji mogu da unište najviše do 10 različitih vrsta patogenih bakterija. Srebrna voda jača imuni sistem, uništava viruse, gljivice i bakterije, a blagotvorno deluje kod svih ti­pova infekcija i upala. Pomaže u obnavljanju ćelija, deluje rege­ne­rativno i podmlađuje organizam.

Ono što Srebrnu vodu izdvaja od ostalih proizvoda je njena sposobnost da reaguje i uništava čak i naj­učes­t­a­li­je patogene mikroorganizme, koje je ujedno i najteže izlečiti:  Staphylococcus, Salmonella, Can­di­da, Pseudomonas, Staphylococcus aureus, Shigella Boydii, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Strep­tococcus pneumonie, Streptococcus mutans.

Za predstojeći zimski period i nalete virusnih i bakterijskih infekcija kraljevski tretman Srebrnom vo­dom je odlična preventiva i zaštita od virusnih i ostalih infekcija i najmoćniji prirodni antibiotik, kao zamena za sve ostale imuno preparate.